Uspješno održano prvo kolo lige Kolektiva Bosna-Rudar: Adilović i Hrvat pozvani kao perspektivni sportisti

U sportskoj sali Franjevačke klasične gimnazije u Visokom uz prisustvo velikog broja ljubitelja borilačkih sportova održano je prvo kolo lige u taekwondou u organizaciji TKD Bosna-Rudar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prvom kolu lige nastupilo je preko 150 takmičara koji su stigli iz svih punktova Taekwondo Kolektiva Bosna Rudar (Kaknja, Breze, Visokog, Vareša i Kiseljaka).

Prisutni su uživali u atraktivnim potezima takmičara a akcije su nerijetko nagrađivane velikim aplauzom na otvorenoj sceni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sa onim što smo vidjeli u ovom prvom kolu takmičenja zadovoljni smo prikazanim nastupom brojnih naših takmičara a koji spadaju u naše nove nade i koji su došli u ogromnom broju iz naših sekcija koje treniraju u pet gradova, navodi se u saopćenju kolektiva.

U pauzi od takmičenja najmlađim takmiačrima su dodijeljeni vrijedni pokloni te su isti učestvovali u igri i druženju sa Mickey Mouse.

Kroz cijelu tekuću godinu ukupno šest kola će biti organizirano. Naredno kolo je u zadnjoj sedmici mjeseca marta i održava se u Kaknju. Planirano je da se svako kolo održi u drugom gradu gdje trenira ovaj Kolektiv.

  • Sigurno da će ova liga donijeti afirmaciju mnogih naših članova gdje će kroz međusobni duel, steći afirmaciju za nastup na brojnim takmičenjima kako u našoj domovini tako i u inozemstvu i sa kojih će doći sa brojnim peharima, medaljama, priznanjima – saopćeno je.

Također, u Sarajevu je, od 26. do 28. januara, u organizaciji Taekwondo saveza BiH održano okupljanje perspektivnog tima u olimpijskom taekwondou koje vode WT treneri reprezentacije Haris Husić i Seung Ki Hong. Ovo je prvo okupljanje tima i testiranje sportista za predstojeću takmičarsku sezonu.

Treninzima su bili prisutni članovi seniorka Amina Hrvat i junior Fahrudin Adilović koji su članovi odgovarajućih selekcija Taekwondo saveza BiH.

Ove takamičare Taekwondo savez BiH odlučio je finansijski podržati a kako bi postigli vrhunske sportske rezultate u narednom periodu.

  • Zahvaljujemo se Taekwondo savezu BiH na odluci da podrže naše članove. Idemo više, bolje i jače – saopćeno je iz Kolektiva Bosna – Rudar.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE