― Marketing ―

Upućen dopis kantonalnim upravama policije: Zbog dva masakra u Srbiji, Federacija BiH podiže stepen bezbjednosti na najviši nivo

- Marketing -

Upravama policije kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova u FBiH danas je upućen dopis s ciljem dodatnog angažovanja svih raspoloživih policijskih kapaciteta, te podsticanja saradnje nadležnih institucija sa građanima, kako bi se stepen bezbjednosti podigao na najviši mogući nivo i pojedinci spriječili u vršenju krivičnih djela.

U saopštenju se navodi da su kod građana BiH izazvali nesigurnost i strah stravični događaji u Srbiji u kojima su živote izgubila nevina djeca i radnik Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, kao i masovno ubistvo koje je počinio dvadesetogodišnjak kod Mladenovca, te to što su službenici Federalne uprave policije jučer uhapsili osamnaestogodišnjaka iz Bihaća koji je na društvenim mrežama prijetio da će počiniti masakr u Ekonomskoj školi u Bihaću.

Dopis, koji su uputili federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak i zamjenik direktora Federalne uprave policije Ensad Korman, odnosi se na povećano prisustvo policijskih službenika oko škola, vrtića, u sredstvima javnog prevoza, na mjestima okupljanja maloljetnika i tinejdžera, te aktivno praćenje društvenih mreža i foruma, na kojima se mogu prikupiti informacije o osobama koje podržavaju ovakav ili sličan vid nasilja, kao i druge aktivnosti čija je svrha onemogućavanje izvršenja ovakvih krivičnih djela.

- Marketing -

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Federalna uprava policije će pružiti svu pomoć sa materijalno-tehničkim i kadrovskim kapacitetima, kako bi se stepen bezbjednosti u FBiH podigao na najviši mogući nivo.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...