Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Uprava KK Kakanj sa igračima i načelnikom Bajtarevićem u posjeti mezaru Anesa Begića

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je Košarkaški klub Kakanj organizovao posjetu mezaru Anesa Begića, mladog košarkaša čija je hrabrost i predanost ostavila neizbrisiv trag u srcima ljubitelja košarke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči 4. Memorijalnog košarkaškog turnira, članovi Uprave kluba, zajedno sa igračima i načelnikom Općine Kakanj Mirnesom Bajtarevićem, odali su počast mladom talentu čije ime živi kroz košarkašku baštinu Kaknja.

Anes Begić, koji je preminuo u Italiji 2020. godine u svojoj 16. godini, započeo je svoj košarkaški put u Kaknju. Njegova strast prema košarci bila je izvor inspiracije za mnoge mlade igrače, potičući ih da slijede svoje snove na terenu ali i izvan njega. U organizovanoj posjeti mezaru Begića, prisutni su se prisjetili njegovog doprinosa klubu i emotivno odali počast njegovoj hrabroj borbi.

Anesova borba za zdravlje privukla je pažnju javnosti kada su njegovi školski drugovi, u znak podrške, obrijali glave. Gest solidarnosti nastavljen je organizacijom vatrometa i bakljade ispred Anesove zgrade, simbolizirajući podršku u teškim trenucima. Humanitarna akcija za prikupljanje sredstava za liječenje Anesa Begića također je bila velika, a zajednica je pokazala izuzetnu solidarnost.

Iako Anes nije uspio pobijediti bolest, on je prisutan u srcima svih koji su ga poznavali. Kao trajni spomen na njegovu ljubav prema košarci, jedna sportska dvorana u Kaknju ponosno nosi njegovo ime.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok se klub priprema za 4. Memorijalni košarkaški turnir, Anesova inspiracija neka bude vodilja i podsjetnik na snagu zajedništva unutar košarkaške zajednice Kaknja.

(K.P. / Kakanj-X.com)

- Marketing -