Uhapšena Mirnesa Miki: Konobarica osumnjičena da je ukrala milion eura

Mirnesa S. (42), koju Njemačka policija sumnjiči za krađu milion eura, uhapšena je na aerodromu u Štutgartu, prenosi Bild.

Podsetimo, Mirnesa, koja je iz Njemačke firme ukrala milion eura, nakon čega je nestala, u Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki. Ona je prije ove firme radila kao konobarica, a rodom je iz mjesta Busovača u Bosni i Hercegovini.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Njemački Bild je otkrio ranije da je Mirnesa živjela na trećem spratu u stambenoj zgradi u Kanstatu. Odatle je bila udaljena samo 250 metara od glavnog ulaza u prostorije Kriminalističke policije.

Mirnesa je u oktobru, radeći za kompaniju koja je između ostalog obavljala i poslove transporta novca u Štutgartu, ukrala milion evra. Stavila je novac u crnu torbu i nestala, navodi Bild.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

Roditelji su se Mirnese odrekli, a devojački se prezivala Bešlić.

Inače, firma za transport novca u Štutgartu, koju je Mirnesa S. porjeklom iz Bosne i Hercegovine u oktobru ojadila za milion evra, bila je i ranije na meti pljačkaša.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Naime, kako je saopštila Njemačka policija, kolega (27) fatalne Mirnese S. je u noći na Badnji dan opljačkao firmu, uzevši 135.000 evra, a zaposleni su tek nakon četiri dana uvidjeli da dio novca fali, prenosi Bild.

“Istraga nas je dovela do 27-godišnjeg mladića. Prilikom pretresa stana ni on ni novac nisu nađeni”, saopštila je portparolka policije.

U međuvremenu se dogodio obrt u slučaju ove pljačke, pa se muškarac sam predao policiji, a sudija ga je pustio na uslovnu slobodu. Kada je riječ o novcu, niko ne zna gde je završio, prenosi Bild.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Nova studija opovrgava postojanje mikroorganizama kod nerođenih beba

Međunarodni tim naučnika otkrio je nedostatke u studijama koje...

Nastavlja li se rast kamatnih stopa na kredite

Kamatne stope na stambene kredite u Bosni i Hercegovini...

Proizvodi ‘Laste’ od iduće sedmice i na policama trgovačkih centara u Sloveniji

Nakon manje od godinu dana otkako je ponovo otvorena,...

Trinaestgodišnji Kemal treba našu pomoć

Udruženje Mali ljudi velikog srca pokrenulo je Apel za...