Udruženje ‘Alternative’ Kakanj organiziralo veliku akciju čišćenja

Popularno

Povezano

Svjetski dan čišćenja okupio je ove godine 18. septembra u globalnoj, ekološkoj akciji čišćenja volontere iz 180 zemalja svijeta u zajedničkoj ideji da očiste planetu od nepravilno odloženog otpada.

- Marketing -

Jedna od tih zemalja je i Bosna i Hercegovina.

Velika akcija čišćenja provodi se na 30 lokacija širom naše zemlje, a aktivnost u Kaknju provodi Udruženje „Alternative“ Kakanj.

  • Drago nam je da smo dio Svjetskog dana čišćenja i da su se akciji pridružili Kick (Kreativni inovacijski centar Kakanj), OŠ „Hamdija Kreševljaković“ i Naša škola sporta, a posebno nas veseli da nam se pridružilo i nekoliko roditelja sa svojom djecom. Zajedno smo poslali javnosti poruku da ne želimo da se ikada više bilo gdje i bilo kada dogodi zanemarenost i zapuštenost sportskih i drugih poligona i prostora namijenjenih djeci i mladima, kaže Maksuma Topalović, koordinaorica u Kaknju.

Cilj Svjetskog dana čišćenja nisu samo čistiji gradovi, parkovi, plaže i šume, nego i pomak ka boljem upravljanju otpadom i podizanje svijesti na lokalnom i globalnom nivou o problemu otpada i hitnosti njegovog rješavanja.

Svjetski dan čišćenja u Bosni i Hercegovini podržali su specijalni partneri projekta Evropska Unija u BiH i Olimpijski komitet u BiH. Zlatni sponzori ove akcije su Eko život d. o. o. i Ina i Energopetrol, dok su ostali partneri projekta Vlada Kantona Sarajevo, UN volonteri, Toyota i Ožujsko.

(KICK Kakanj)

- Marketing -

Najnovije