U Širokom do širokog znanja: Globalsoft podržava projekte studenata FIT-a

Grupa studenata prve godine Fakulteta informacijskih tehnologija Univerziteta „Džemal Bijedić“ u Mostaru, uz pratnju predmetnog nastavnika, prof. dr. Veldina Ovčine, u sklopu predmeta ‘Uvod u marketing’, posjetila je centralu firme Globalsoft, koja se nalazi u Širokom Brijegu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posjeta je bila informativno-edukativnog karaktera gdje je ovom ‘marketing timu’ predstavljen strategijsko-operativni način poslovanja kompanije, te perspektive i ciljevi razvoja Globalsofta. U prijateljskoj i ugodnoj atmosferi generalni direktor Globalsofta, Drago Ćorić, izvršni direktor Luka Bjelica i projekt menadžer Kristian Lasić, predstavili su ključne kompetencije kompanije, njihove jedinstvene ponude vrijednosti, te kratkoročne i dugoročne planove kompanije, koje, zasigurno, Globalsoft visoko diferenciraju na tržištu poslodavaca.

Studenti su postavljali mnoga pitanja iz oblasti IT-a i digitalnog marketinga, a stručni odgovori na ista su unaprijedili njihova znanja i vještine, čineći ih spremnijim za buduće izazove u poslovnom svijetu, neovisno o segmentu u kojem su budu profilirali. Dogovoreni su pravci buduće saradnje, gdje su studenti izrazili spremnost i visoku motiviranost ka kreiranju marketinških strategija i kreativnih rješenja za kompaniju, koje će proslijediti menadžmentu na evaluaciju i buduću primjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zadovoljstvo studenata

Student Izet Delibašić nije krio oduševljenje organizacijom i realizacijom posjete, te je dodao: „Posjeta jednoj od vodećih, izranjajućih, IT kompanija na ovim prostorima, ostavila je veoma jak i pozitivan dojam na mene i moje kolege. Zadivio me je veoma prijateljski i profesionalan pristup osoblja kompanije. Uživao sam tokom poslovnih prezentacija kompanije i bio ugodno iznenađen rezultatima koje Globalsoft ostvaruje na međunarodnim tržištima. Moje kolege i ja ćemo se maksimalno podruditi da osmislimo i realiziramo takav marketing projekat, dostojan imena i reputacije ove kompanije.“

Adnan Grbešić, također ima samo riječi hvale za domaćine, te konstatuje: „Kada smo dobili zadatak da pronađemo firmu s kojom ćemo napraviti suradnju nisam očekivao da ćemo naići na ovako jedinstvenu firmu. Nakon obavljenog razgovora sa uposlenicima, dobili smo dojam da je Globalsoft namjerno drugačiji i takvi uvijek privlače pažnju. Zahvalni smo uposlenicima i profesoru Ovčini što smo dobili priliku uspostaviti ovaj kontakt i tako, uz sve ostalo, proširiti poznanstva koja imamo u struci u kojoj se obrazujemo.“

Šaban Gačić, dijeli mišljenja svojih kolega, i dodaje: „Sastanak sa firmom GlobalSoft je bio vrlo zanimljiv i edukativan. Osoblje se ponašalo vrlo profesionalno, stručno i nadasve kreativno. Vladala je prijatna i prijateljska atmosfera. Na najbolji mogući način su iskoristili vrijeme da nam što bolje i bliže opišu svoj način rada, te se radujem daljnoj suradnji i realiziranju dogovorenih projekata.”

Globalsoft Code Camp

Posebno interesovanje studentima pobudili su ‘Code campovi’ koje Globalsoft od ove godine organizira potpuno besplatno za sve polaznike koji su voljni da se usavršavaju o oblastima Web Developmenta. Benjamin Skula naglašava kako će pomno pratiti buduće pozive i potruditi se uzeti učešće na edukacijama, a dodatno ga ohrabruje najava menadžmenta Globalsofta o širenju firme i otvaranju nove, veće, poslovnice u Mostaru. „Radujem se ovom i svim budućim projektima sa Globalsoft kompanijom“ dodaje Benjamin.

Posjeta je zaključena sa zajedničkim ručkom u Restoranu „Borak“ u predivnom ambijentu i atmosferi.  

NAJNOVIJE