― Marketing ―

U Kaknju održan ”II PRINCES CUP” prijateljski turnir u ritmičkoj gimnastici

- Marketing -

Ritmička gimnatika predstavlja izuzetno atraktivan sport za djevojčice. Ona se sastoji od niza gimnatičkih pokreta dobro ukombinovanih sa muzikom u pozadini, uz korištenje različitih rekvizita.

Veoma graciozan, ali i zahtjevan sport izuskuje mnogo truda, ljubavi, pažnje i strepljenja kako bi se ostvarili očekivani rezultati.

- Marketing -

Klub ritmičke gimnastike „Pirueta“ u Kaknju je formiran 2016. godine, i od samog osnivanja cilj je da djevojčicama pruže mogućnost zdravog razvoja kroz vježbe i takmičenja te da oforme trenerske i takmičrske timove kako bi organizovali i učestvovali na domaćim i međunarodnim turnirima ritmičke gimnastike.

U tom pravcu postignuti su zapaženi rezultati, ali i kroz edukaciju za trenerice koju su uspješno završile naše članice Šehagić Iman i Smaka Ehlimana.

Spomenute trenerice pod kontrolom predsjednice kluba, Hadžimehanović Amine, već uspješno vode treninge sa najmlađim članicama kluba.

Kruna aktivnosti ovog kluba je prijateljski turnir „Princes cup“ koji već drugu godinu organizuju u Kaknju.

Na ovogodišnjem turniru koji je održan 06.03.2021. godine u JU KSC Kakanj, učestvovale su takmičarke iz KRG “Željezničar”, KRG “Visoko”, KRG “Tuzla”, KRG “Ritam”, KRG “Takt”, KRG “Bosnagym”, GK “Olimp”, KRG “Čelik” i domaćin KRG “Pirueta”.

Turnir je uspješno održan uz poštivanje epidemioloških mjera i  preporuka kriznog štaba Federacije Bosnie i Hercegovine, te je tokom cjelodnevnog održavanja turnira sportska atmosfera bila besprijekorna.

- Marketing -

BONUS VIDEO

Narandžasto upozorenje: Vjetar će puhati i do 80 kilometara na sat

Federalni hidtometeorološki zavod Bosne i Hercegovine izdao je narandžasto upozorenje zbog jakih udara vjetra širom zemlje. Udari vjetra južnog smjera biće brzine 50-80 km/h. “Budite spremni...