U Kaknju masovno vakcinisanje i revakcinisanje protiv COVID-19

Popularno

Povezano

Građani sa područja općine Kakanj danas i u narednim danima se mogu vakcinisati protiv Covid-19 bez prethodne najave i revakcinisati bez poziva.

Vakcinisanje i revakcinisanje će biti sprovedeno danas od 12:00 do 15:00  sati na  vakcinalnim punktovima: ambulanta porodične medicine Kakanj 8 (Zgošća), gdje će biti dostupna Sinofarmova vakcina i u centralnoj zgradi JU „Dom zdravlja“ Kakanj-Kakanj 5 (Medicina rada) gdje će biti dostupna AstraZenekina  vakcina.

- Marketing -

Masovno vakcinisanje i revakcinisanje, na navedenim lokacijama, će biti obavljeno o i unarednim danima 20.10.2021. i 21.10.2021. (srijeda i četvrtak).

  • Pozivamo građane da iskoriste priliku i da dođu 19.10.2021, 20.10.2021. i 21.10.2021. godine (utorak, srijeda i četvrtak) na navedene vakcinalne punktove kako bi se vakcinisali bez najave, odnosno revakcinisali bez pozivanja, saopćeno je iz JU Dom zdravlja Kakanj.
  • Molimo sve građane koji imaju više od 18 godina života da se vakcinišu protiv COVID-19, jer je proces imunizacije jedina učinkovita mjera kojom se mogu spriječiti teži oblici COVID-19, povećan broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva od ove opasne zarazne bolesti. Molimo građane da na vakcinalnim punktovima imaju obzira prema osobama koje spadaju u neku od rizičnih kategorija (starije osobe, hronični bolesnici, onkološki bolesnici i sl). Vakcinišite se i na taj način zaštitite sopstveno zdravlje, ali i zdravlje drugih ljudi!
- Marketing -

Najnovije