U Kakanj danas stiže putujući office IT kompanije Atlantbh

Predstavnici jedne od vodećih IT kompanija u BiH, Atlantbh, u sklopu projekta ABH Traveling Office danas će posjetiti Općinu Kakanj.

Na platou ispred BH Pošte u Kaknju, ul. Alije Izetbegovića, u periodu od 18 do 20 h predstavnici kompanije, stručnjaci za Talent i IT, predstavit će se svima koji razmatraju rad u IT sektoru.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

 

  • Izuzetna nam je čast što je kompanija Atlantbh odabrala našu općinu za prezentaciju svojih potencijala i što prepoznaju potrebu da mladim ljudima približe IT tehnologiju. Općina Kakanj je u svojim strateškim dokumentima postavila cilj ubrzane digitalizacije i stvaranja novih preduslova za razvoj IT sektora u Kaknju. Vjerujemo da će i ovaj način promocije IT doprinijeti bržem ostvarivanju naših ciljeva. Na ovaj način želimo podstaći naše mlade da aktivnije razmišljaju o IT kao budućem zanimanju, kao djelatnošću u kojoj je moguće vrlo brzo naći posao. Općina će kreirati posebne poticajne programe za osnivanje vlastitih biznisa u sektoru informacionih tehnologija.” izjavio je Mirnes Bajtarević, općinski načelnik.

 

  • Cijenimo napore koje lokalne vlasti u Općini Kakanj ulažu u promociju IT kao zanimanja mladima u osnovnim i srednjim školama. Strateški pristup razvoju stručnjaka iz oblasti koje su tražene na tržištu rada zasigurno je dobar način za osiguranje dobrobiti i razvoja ove lokalne zajednice. Sa zadovoljstvom smo se odazvali pozivu Općine da mladima i studentima predstavimo mogućnosti za zaposlenje i razvoj karijere u našoj kompaniji. Atlantbh zapošljava preko 150 IT stručnjaka na različitim pozicijama unutar branše te mladima nudi prilike za učenje kroz program stipendija, stručnu praksu ali i kontinuirano profesionalno usavršavanje za vrijeme rada u kompaniji.” rekla je Sabina Grcić Kovačić, direktorica marketing i talenta u Atlantbh.

 

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Mladi koji žele o svojoj biografiji razgovarati sa Atlantbh timom koji radi na zapošljavanju talenata, mogu se prijaviti ovdje i na događaj ponijeti svoj CV.

 

Više informacija o projektu i posjetama po gradovima možete pročitati na na Atlantbh web stranici i društvenim mrežama.

 

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Porodica Gadžun iz Kaknja organizira nove proteste: Sad imate priliku da nas podržite!

Sredinom novembra navršila se godina dana od smrti djevojčice...

Direktor FBI-ja zabrinut za nacionalnu sigurnost zbog TikToka

Direktor FBI Chris Wray izrazio je zabrinutost za nacionalnu...

Ammar Muderizović iz Novog Pazara prvi pilot u Evropi koji je i hafiz Kur'ana

Hfz. Ammar Muderizović, koji je završio novopazarsku Medresu Gazi...

Lavlji urlik najskuplji: Evo koliko tiktokeri zarađuju od giftova

I staro i mlado, i staro i mlado, svi,...