U BiH 440 novozaraženih koronavirusom, jedna osoba preminula

[ad_1]

TNT PORTAL

U Bosni i Hercegovini u protekla 24 sata registrovano je 440 osoba pozitivnih na koronavirus, od 1.323 obrađenog testa. Prijavljen je jedan smrtni ishod i to u Republici Srpskoj, podaci su iz entitetskih ustanova za javno zdravstvo i Vlade Brčko distrikta BiH. Do sada je u BiH ukupno preminulo 15.825 osoba od posljedica zaraze Covid-19.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljen je ukupno  1.041 uzorak, od kojih su 274 bila pozitivna na SARS-CoV-2. Novi slučajevi registrirani su u svim kantonima u Federaciji BiH, osim u Bosansko-podrinjskom. Do sada je u FBiH testirano ukupno 1.292.155 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 253.728 osoba.

U protekla 24 sata u Federaciji BiH nije bilo prijavljenih smrtnih ishoda. Ukupan broj smrtnih ishoda na području Federacije BiH do sada je 8.892.

Оd pоsljеdnjеg izvјеštаја о еpidеmiоlоškој situаciјi u Rеpublici Srpskој, u Institutu zа јаvnо zdrаvstvо Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskоm kliničkоm cеntru Rеpublikе Srpskе, Univеrzitеtskој bоlnici u Fоči i u bоlnicаmа Sv. Vrаčеvi u Biјеljini i Sv. Lukа u Dоbојu izvršеnо је tеstirаnjе 242 lаbоrаtоriјskа uzоrkа, а nоvi virus kоrоnа (SARS-CoV-2) pоtvrđеn је kоd 141 оsоbе.

Priјаvljеn је јеdаn smrtni slučај. Dо sаdа је u Rеpublici Srpskој pоtvrđеnо 113.529 slučaјеvа virusа kоrоnа, а prеminulо је ukupnо 6.397 оsоbа kоd kојih је pоtvrđеn tеst nа virus kоrоnа. Tеstirаnа је ukupnо 429.431 оsоbа.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Ukupаn brој hоspitаlizоvаnih u RS-u  trenutno је 66.

U Brčko distriktu BiH jeu registrovano 25 novih slučajeva zaraze virusom korona, urađeno je 40 testova, a trenutno su aktivna 142 slučaja. Od posljedica koronavirusa u  Brčko distriktu BiH do sada je preminulo ukupno 536 osoba. 

(FENA) E. F.
TNT PORTAL

[ad_2]

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Brat i sestra iz Bosne i Hercegovine raspametili žiri i pokazali kako se pjeva

Nesvakidašnji nastup ove subote u Zvezdama Granda imali su...

Poskupljuju konzumna jaja u jednom dijelu BiH

Novo poskupljenje konzumnih jaja u bh. entitetu Republika Srpska...

Švicarac osuđen na 10 godina zbog ubistva bh. državljanina

Marko Uletić (49) sedmicama je ležao mrtav u svom...

Grmi, puše, pada: Evo kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme...