Tvornica cementa Kakanj obilježila 43. godišnjicu: Jubilarni pokloni za penzionere i radnike

Tvornica cementa Kakanj danas slavi svoj rođendan.

Prošle su 43 godine otkako su u ovoj kakanjskoj tvornici proizvedene prve tone sivog zlata. Zbog pandemijskih mjera ove godine, kao i prethodne, nije bilo moguće organizirati prijem za sve zaposlenike, penzionere i porodice preminulih i poginulih radnika.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Međutim, svi su oni dobili jubilarnu novčanu nagradu od TCK kao i promotivne poklone koje su im iz Tvornice spakirali i uputili putem pošte.

Posebne nagrade i zahvalnice i ove godine uručene su radnicama i radnicima koji pune 25 godina rada u Tvornici, a kojih je ove godine bilo 28.

Domaćini ispred Tvornice cementa Kakanj bili su Zehra Obralija, izvršna direktorica za finansije i ekonomska pitanja, i Izudin Neimarlija, izvršni direktor za proizvodnju i tehnička pitanja.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Članovi Uprave ovom su prilikom ukazali na značaj obilježavanja ovog jubileja i istakli važnost doprinosa svakog pojedinačnog radnika i radnice:

  • Zahvaljujući vama i vašem angažmanu proizvedeno je više od 20 miliona tona cementa do sad. Neki od najznačajnijih objekata današnjice izgrađeni su upravo cementom koji ste vi proizveli Zahvaljujući vama Tvornica cementa Kakanj je sinonim uspjeha i napretka – kazao je Neimarlija u uvodnom obraćanju.

  • Mi smo stabilna kompanija koja i u ovim turbulentnim vremenima svojim radnicama i radnicima pruža sigurno radno mjesto i sigurnu luku.“

Danas 25 godina rada u TCK slave oni koji su počeli raditi 1996. godine.

Većinom su to bili demobilisani borci koji su dobili priliku da se zaposle i vrate normalnom životu:

  • Velika mi je čast što u ovoj kompaniji proslavljam 25 godina rada. Ovo je jedna od rijetkih kompanija koja na ovakav način obilježava svoje rođendane i jubileje – kazao je ovom prilikom Fahrudin Kusić, jedan od slavljenika i dugogodišnji predsjednik Vijeća radnika TCK.

Direktorica Obralija kazala je da se ove i prošle godine obilježavanje rođendana Tvornice odvija u potpuno drugačijoj atmosferi.

  • Ranijih godina ogromno nam je zadovoljstvo bilo što smo na ovaj dan mogli ugostiti naše penzionere kojih je nemali broj. Ove godine što se tiče događaja sve je jako skromno, ali što se tiče naše potpore radnicima i penzionerima, tu se apsolutno ništa nije promijenilo. Naši radnici redovno svake godine dobivaju jubilarnu nagradu, a svim našim penzionerima uplaćujemo po 300 KM. Znamo da je svim našim penzionerima ovo veoma važan dan kada se međusobno sreću i druže, ali na žalost to ove godine nije bilo moguće.

Da se podsjetimo: prve tone „sivog zlata“ krenule su iz Kaknja 15. decembra 1978. godine, i u potpunosti promijenile historiju građevinske industrije u BiH.

Izgradnjom cementare u Kaknju omogućen je mnogo brži razvoj moderne infrastrukture i gradnje neophodnih stambenih i poslovnih objekata u urbanim centrima koji su se intenzivno razvijali početkom osamdesetih.

Cement iz Kaknja posebno je bio značajan za izgradnju kompletne infrastrukture i pratećih objekata za XIV Zimske olimpijske igre u Sarajevu, a danas za izgradnju autoputa na Koridoru 5C.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Ako imate iphone: Ios 16.2 donosi nekoliko noviteta, a ovo je jedan od najvećih

Trenutna treća beta iOS-a 16.2 konačno daje mogućnost potpuno...

Gdje je nestala praznična čarolija: “Sjedi kući i uživaj za svojim stolom”

Kako će bosanskohercegovački građani dočekati praznike i šta sebi...

Ne ponovilo se: Zagorjela zadnja strana tave je prošlost ako je očistite na ovaj način

Domaćice znaju koliko je teško očistiti i oprati tavu,...