Toplifikacija MZ Povezice ulazi u drugu fazu

Projekat toplifikacije u Mjesnoj zajednici Povezice (Kakanj), koji je ranije pokrenut, sada ulazi u svoju drugu fazu, saopćeno je danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nova faza projekta, koji ima za cilj proširenje sistema centralnog grijanja, obuhvati će područje od Autobuske stanice do prodajnog centra DSM, što znači poboljšanje kvaliteta života za stanovnike ovog dijela grada.

Prema planu, ukupna vrijednost projekta iznosi 680.000 KM, a finansira se iz različitih izvora. Općina Kakanj, JP Grijanje Kakanj, Fond za zaštitu okoliša Federacije Bosne i Hercegovine te Vlada FBiH udružili su snage kako bi omogućili realizaciju ovog značajnog infrastrukturnog poduhvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Projekt toplifikacije u MZ Povezice predstavlja samo jedan od mnogih koraka koje lokalne vlasti preduzimaju kako bi unaprijedile infrastrukturu i životne uslove u zajednici.

Očekuje se da će nova zona obuhvaćena ovom fazom projekta dobiti koristi od toplifikacije u narednim mjesecima, čime će se dalje podići standard i kvalitet života za lokalno stanovništvo.

(Kakanj-X)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE