Taekwondo kolektiv Bosna-Rudar briljirao na trećem ‘Donat Open 2023’ u Zadru

Na prestižnom međunarodnom turniru trećem “Donat Open 2023”, koji je organizirao Taekwondo klub Donat Zadar, mladi tim Bosna-Rudar s novim nadama ostvario je izvanredne rezultate i zauzeo mjesto na pobjedničkom postolju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U pojedinačnim nastupima, talentirani sportaši osvojili su ukupno pet zlatnih, pet srebrenih i šest bronzanih medalja, čime su pokazali svoju izvanrednu vještinu i predanost taekwondou.

Zlatne medalje zasluženo su osvojili Davud Dervić, Amar Gladović, Amar Omanović, Tajra Kajević i Emin Kovač. Srebrene medalje ponosno su nosili Alejna Kulić, Anes Hadžiasimbeg, Danijela Mišković, Imran Gačić i Amina Gačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bronzane medalje pripale su Ensaru Haliloviću, Adini Nukić, Ajli Puhovac, Armanu Kuliću, Šejli Brkić i Irhadu Omanoviću.

Iako nisu osvojili medalje, iskusniji članovi tima poput Ajše Omanović, Rijada Omanovića, Farah Purišević, Berine Purišević i Anese Zrno predstavljali su klub s velikim ponosom i iskustvom.

Cijeli tim Bosna-Rudar pod vodstvom trenera Adnana Kozle i njegovih saradnika pokazao je izvanredan sportski duh i profesionalizam tokom takmičenja.

  • Ovim putem čestitamo svim našim takmičarima i posebno se zahvaljujemo organizatoru ovog takmičenja taekwondo klub Donat, na čelu sa Miljenko Lisica i Džana Bajlo – kazali su iz kluba.

(K.P. / Kakanj-X)

NAJNOVIJE