Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Taekwondo klub NUR u Visokom osvojio 11 medalja

U subotu taekwondo klub NUR ponosno je predstavljao svoj grad na prestižnom turniru “Visoko Open 2023”, koji je organizirao klub Crni Labudovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj događaj okupio je više od 320 talentiranih takmičara iz 26 različitih klubova, stvarajući uzbudljivu atmosferu i priliku za demonstraciju vrhunskih taekwondo vještina.

Takmičari iz taekwondo kluba NUR donijeli su kući čak 11 medalja, što je impresivan rezultat koji svakako zaslužuje pažnju i čestitke. Klub je ponosno podigao četiri zlatne medalje, šest srebrenih, i jednu bronzanu medalju, dok je njihova posvećenost i trud dobila zasluženo priznanje.

Zlatne medalje su pripale izvanrednim sportistima: Đejna Pušćul -pehar najbolja mlađa kadetkinja, Asja Manđuka, Lejla Hadžić, Uma Delibašić – kick.

Srebrene medalje su osvojili: Zerina Alajbegović, Amar Odobašić, Anida Mijoč, Imana Velić, Nedžmina Piljug -kick, Emelin Zahirović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bronzana medalja je otišla u ruke talentiranog Fatih Hrustića.

Posebna čast pripala je Đejni Pušćul, koja je proglašena za najbolju mlađu kadetkinju turnira, potvrđujući svoju izvanrednu sposobnost i predanost sportu.

Ovaj izvanredan uspjeh ne bi bio moguć bez truda i rada trenera Adnana Haračića i Sedine Berbić, koji su usmjeravali i inspirisali svoje takmičare do ovih fantastičnih rezultata.

Taekwondo klub NUR pokazao je svoju izuzetnu snagu na ovom turniru, a ovo iskustvo će zasigurno ostati urezano u sjećanju svih koji su učestvovali.