Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Stara i dotrajala jelka u Kaknju je “krivac” za brzu izgradnju kuće porodice Mašić

Nakon odluke, koja se za kratko vrijeme proširila u bh. medijima, načelnika Kaknja Mirnesa Bajtarevića da dio sredstava namijenjenih za doček Nove godine na otvorenom preusmjeri najugroženijoj kategoriji stiže slična nova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U posljednje vrijeme i sami smo uočili komentare kako je novogodišnja jelka postavljena kod gradske fontane dotrajala i “siromašna”. Odluka o nabavci nove novogodišnje jelke će biti razmatrana naredne godine a razlog tome je odluka da se sredstva kojom bi ista bila kupljena preusmjere u izgradnju kuće porodice Mašić.

  • Izdvojili smo učešće u iznosu od 24.000 KM i zemljište za izgradnju kuće. Ovih dana smo u gradskoj jezgri postavili i staru, prilično dotrajalu novogodišnju jelku. Nevjerovatna, ali istinita je činjenica da nova jelka košta od 10.000 KM do 12.000 KM. Ove godine smo smatrali da imamo drugih prioriteta poput kuće za naše Mašiće, a nabavku nove jelke ćemo razmotriti u sljedećoj godini.

Izgradnju kuće za porodicu Mašić zajedno realiziraju Općina Kakanj i Nevladino humanitarno udruženje “Oslonac”. Kuća se gradi na lokaciji Šumonjićka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Almin Mašić i njegova supruga Merjema iz kakanjskog naselja Brnj su dvoje vrijednih mladih ljudi koji su zasnovali bračnu zajednicu sa željom da jedno drugom cijeli život budu podrška i da se, nošeni ljubavlju, zajednički bore za svoju egzistenciju.

Oboje su lica sa invaliditetom i oboje imaju zlatne ruke, kreativnost i odlučnost. Njihovoj želji da se izbore sa životnim izazovima nisu prepreka ni invalidska kolica, niti bilo šta drugo.

Almin proizvodi sve što se od drveta može proizvesti. Specijalnost su mu košnice za pčele, a proizvodi i drvene stolove, i drveni pribor za kuhinju, po narudžbi radi i držalice za alat, i brojne druge predmete od drveta.

Uz pomoć podsticajnog programa Općine Kakanj, Almin i Merjema su registrirali vlastitu poduzetničku djelatnost – proizvodnju raznih vrsta proizvoda od drveta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

.