18.7 C
Kakanj
Nedjelja, 13 Juna, 2021

Sportski spektakl u augustu

Ove godine će se, po četvrti put,  ulicama našeg grada trčati ulična utrka ‘Kakanj za 5’. Održava se u sklopu manifestacije ‘Kakanjski dani’ i predstavlja najmasovniji atletski  događaj u novijoj povijesti  grada. Datum održavanja je 07.08.2021 godine sa početkom u 20:00.  

Utrka polako postaje dio gradske tradicije i  okuplja sve generacije trkača. Najstariji dosadašnji učesnik je osamdesetčetverogodišnji Hazim Kukuruzović iz Sarajeva   a najmlađi učesnici su sedmogodišnji dječaci i djevojčice. 

Očekuje se učešće oko 400 takmičara iz BiH i susjednih zemalja. Prava poslastica za domaću publiku je nastup najboljih bosanskohercegovačkih atletičara, državnih prvaka na distancama od 1.500 m do maratona i  u muškoj i u ženskoj konkurenciji. 

Cilj utrke je popularizacija rekreativnog trčanja i zdravih životnih navika posebno kod mladih školskog uzrasta i studenske populacije. Organizatori nastoje da ova utrka u budućnosti bude prepoznatljiva i kao porodična utrka na kojoj  će trčati cijele porodice.  Još jedna odlika naše utrke je masovno učešće žena i predstavlja jednu od utrka sa najvećim procentualnom učešćem ženske populacije osim utrka isključivo organizovanih za žene. 

Prošlogodišnja ulična utrka je proglašena za najbolji sportski događaj u Kaknju.  Dosadašnji pobjednici popularne ‘kakanjske petice’: 

 

Muška konkurencija 

2018 godine Osman Junuzović – Doboj Istok 

2019 godine:  Osman Junuzović – Doboj Istok 

2020 godine:  Uroš Gutić  – Nevesinje

 

Ženska konkurencija 

2018 godine:  Alma Hrnjić Sarajevo 

2019 godine:  Alma Hrnjić Sarajevo 

2020 godine:  Alma Hrnjić Sarajevo 

 

Organizator utrke je udruženje ‘KA plus’ Kakanj uz pokroviteljstvo općine Kakanj i Javne ustanove ‘KSC’ Kakanj. Generalni sponzor je Market Crvena Jabuka. Organizatori se zahvaljuju kompanijama Moj San, Delta Petrol, AB Technik Slovenija na nesebičnoj podršci utrci. 

Na utrku se može prijaviti putem linka https://gb3.ba/timing/trka/4-nocna-ulicna-utrka-kakanj-za-5

 

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO