22.5 C
Kakanj
Četvrtak, 29 Jula, 2021

Spahić: Čast mi je i zadovoljstvo družiti se sa našim veteranima, ne smijemo zaboraviti ove ljude

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Članovi Lovačkog društva ‘Srndać’ Kakanj okupili su se na izletištu Bočica kako bi proveli ugodne trenutke u prirodnom ambijentu ali i iskazali poštovanje prema najzaslužnijim članovima veteranima koji su dali veliki doprinos u radu lovačkog društva.

Ovom prilikom dugogodišnjim lovcima dodijeljena su priznanja od Saveza lovačkih organizacija Bosne i Hercegovine.

Elvedin Begić više od trideset godina je član Lovačkog društva ‘Srndać’ i dobitnik je veoma značajnog priznanja.

Elvedin Begić

  • Počašćen sam što sam dobio priznanje Orden prvog reda. Jako značajno i bitno u lovstvu za one ljude koji razumiju, koji znaju šta znači nagrađivanje odnosno koja je to motivacija za jednog lovca koji želi i hoće da se kreira u lovstvu. Svi mi smo dali određen doprinos da danas imamo to što imamo. Poboljšano je stanje. Što se tiče divljači, to se može vidjeti na svakom koraku, kazao je Begić u izjavi za NTV IC Kakanj.

U svakoj prilici neophodno je isticati doprinos ljudi koji su decenijama članovi Lovačkog društva ‘Srndać’ i koji su uvijek na raspolaganju, kazao je predsjednik društva.

Bakir Spahić, predsjednik Lovačkog društva ‘Srndać’ Kakanj

  • Ne smijemo zaboraviti ove ljude koji su zaista zaslužni da im se bar jednom godišnje učini ovako jedna manifestacija, da vide da nisu zaboravljeni. Meni je zaista čast i zadovoljstvo se družiti sa našim veteranima jer moramo znati jednu stvar, da su ovdje veterani oni koji su djelimično i napravili ovo društvo i očuvali ga a mi smo u zadatku da nastavimo njihovim stopama, kazao je Bakir Spahić, predsjednik Lovačkog društva ‘Srndać’ Kakanj.

Lovačko društvo ‘Srndać’ jedno je od uzornijih društava.

Muhamed Hodžić, predsjednik Saveza lovačkih organizacija BiH

  • Izuzetno dobra i lijepa saradnja između Saveza lovačkih organizacija BiH i lovačkog društva iz Kaknja. Do sada nismo imali nekakvih problema. Savez lovačkih organizacija u kontekstu onoga što radi pruža svoje usluge u obrazovanju, edukaciji lovaca, unapređenju lovstva i zaštite divljači kroz razne vidove edukacija, obrazovanje lovočuvarske službe, ocjenjivača trofeja i svega onoga što prati sam segment lovstva i svakako da su društva, nadam se, zadovoljna radom Sveza lovačkih organizacija u BiH kao što je i savez zadovoljan radom kakanjskog lovačkog društva kao svoje članice, kazao je Muhamed Hodžić, predsjednik Saveza lovačkih organizacija BiH.

Pratite Kakanj-X.com putem aplikacije za Android i društvenih mreža FacebookTwitter i Instagram

- MARKETING -

NAJNOVIJE

- MARKETING -

POVEZANO