Sniježno nedjeljno jutro osvanulo u Kaknju

Iako su se mnogi ponadali ranijem dolasku proljeća, sniježno jutro osvanulo je u Kaknju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na području naše općine sve službe zadužene za zimsko održavanje puteva su na terenu, a za informacije o zimskom održavanju objavljen je i dežurni broj 060/341 1948.

Određeni dijelovi Kaknja još uvijek su bez električne energije, prema informacijama kojim raspolažemo na navedenom problemu se također radi kao i otklanjanju problema sa mobilnom mrežom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za one koji planiraju krenuti na ponijere zimska oprema je obavezna.

VREMENSKA PROGNOZA

Danas je u našoj zemlji bilo oblačno vrijeme sa kišom u Hercegovini i snijegom u Bosni.

Temperature zraka u 13 sati (°C): Bjelašnica -6; Ivan Sedlo -2; Livno 0; Sanski Most, Sarajevo 1; Tuzla 2; Mostar 7; Široki Brijeg 10; Neum 16;

I u narednim danima prema prognozi FHMZ-a očekuju se nove padavine u većem dijelu zemlje do ponedjeljka 10 do 25 cm snijega.

Najviše snijega na sjeverozapadu Bosne 20 do 40, na planinama 40-60 cm.   U ponedjeljak 27.02.2023., oblačno vrijeme.

U Bosni povremeno sa slabim snijegom, a u Hercegovini sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini, uglavnom, jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od -3 do 3, na jugu do 8, a dnevna 0 do 4, na jugu do 10 °C.

U utorak 28.02.2023., oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tokom prijepodneva u Bosni u nizinama prolazna kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg.

U Hercegovini povremeno sa slabom kišom. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -4 do 2, na jugu do 8, a dnevna od 0 do 6, na jugu zemlje do 13 °C.

U srijedu 01.03.2023., pretežno oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama povremeno kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U Hercegovini se očekuje kiša. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 4, na jugu do 8, dnevna od 2 do 8, na jugu zemlje od 10 do 16 °C.

NAJNOVIJE