Slovenci masovno objavljuju račune s Jadrana: ‘Pogledajte ovo! A sezona nije ni počela…‘

‘Mislim da ćemo se morati vratiti navici iz starih vremena kada smo sve nosili sa sobom‘, pišu razočarani Slovenci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uvođenje eura u Hrvatskoj već ostavlja posljedice, a cijene ugostiteljskih usluga na Jadranu skočile su u nebo i prije sezone. Hrvati su svjesni ove činjenice, a sada su se u to uvjerili i turisti iz Slovenije.

Topli proljetni dani i produženi uskrsni vikend izmamili su mnoge da dođu na hrvatsku obalu, a Slovenci su, osim odmora uz more, kući ponijeli i prazne novčanike, piše Sobotainfo.com.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je posljednjih dana Facebook prepun komentara ogorčenih Slovenaca koji su šokirani iznimno visokim cijenama u Hrvatskoj.

Naročito su aktivni u Facebook grupi ‘Kampiranje je zakon‘ gdje je objavljena fotografija računa iz jednog restorana u porečkom kampu.

Naime, jedna Slovenka naručila je dva decilitra vina i dvije kugle sladoleda. Cijena? 24 eura…

Slično se dogodilo i poznatom slovenskom ugostitelju koji vodi lanac burger bara Lars & Sven. Prije nekoliko dana posjetio je Umag te na Facebooku podijelio fotografiju računa iz jedne konobe. Jednu porciju lignji platio je čak 28 eura.

– Što je najgore, lignje uopće nisu bile jadranske – napisao je razočarani Slovenac.

Dodao je kako je možda i za Hrvatsku došlo vrijeme otriježnjenja.


Zgroženi Slovenci objavljivali su i cijene pića i palačinki na običnim štandovima. Korisnica grupe ‘Kampiranje je zakon‘ objavila je da jedna palačinka s Nutellom u Poreču košta 6,50 eura, a pivo u jednom od porečkih restorana 5,10 eura.

– Ovo je bolesno. Mislim da ćemo se morati vratiti navici iz starih vremena kada smo sve nosili sa sobom – dodala je u komentaru korisnica.

Kako bilo, cijene na hrvatskoj obali već su skočile u nebo, iako ljetna sezona službeno počinje tek s prvosvibanjskim praznicima.

– Kakve li će tek biti cijene u glavnoj turističkoj sezoni – pitaju se turisti iz okruženja.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE