Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

SK ‘Sretno’ Kakanj ostvaruje zapažene rezultate na takmičenjima

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem mjeseca augsta u Zavidovićima je održan Kup Zeničko-Dobojskog kantona u gađanju standard vazdušnom puškom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovom takmičenju, koje je okupilo pet ekipa sa ukupno 25 strijelaca, ekipa SK “Sretno” iz Kaknja ostvarila je zapažen rezultat.

Redni broj Klub Grad Broj bodova
1. SK “Visoko” Visoko 1223 krug
2. SK “Zavidovići” Zavidovići 1045
3. SK “Sretno” Kakanj 959.5
4. UG “20. Jun” Visoko 875
5. SK “Tešanj” Tešanj 555

Ekipu SK “Sretno” Kakanj, pod vodstvom trenera Elvedina Čobe, činili su strijelci Bakir Murtić, Maid Begić, Adis Trako i Tarik Kozlo.

Njihovi rezultati su bili impresivni: Maid Begić je postigao 339,9 krugova, Tarik Kozlo 312, a Adis Trako 308 krugova. Bakir Murtić je pojedinačno ostvario rezultat od 270 krugova. Zajednički napor ove ekipe donio im je treće mjesto na ovom takmičenju, za što su nagrađeni peharom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo nekoliko dana kasnije, tačnije 2. septembra, na Igmanu je održano druženje lovaca iz Bosne i Hercegovine, uz sportske susrete.

Mladi članovi SK “Sretno” predstavljali su Lovačko društvo “Srndać” iz Kaknja i postigli su odličan rezultat, osvojivši drugo mjesto u ekipnom takmičenju.

Posebno se istakao Adis Trako, koji je bio najbolji pojedinac takmičenja sa impresivnih 86 krugova.

Na “Smotri lovaca na Igmanu 2023. godine,” ekipa našeg kluba, u sastavu Tarik Kozlo sa 82 kruga, Adis Trako sa 86 krugova i Hasan Sikira sa 81 krugom, donijela je kući pehar i zaslužene nagrade.

Sljedećeg dana, u Zenici je održano Prvenstvo Federacije Bosne i Hercegovine u gađanju vazdušnom puškom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na takmičenju je učestvovalo 15 klubova iz Federacije sa ukupno 199 takmičara.

Kakanjski klub se takmičio u kategorijama juniori muškarci, juniorke žene i seniori muškarci.

JUNIORI –muški

Redni broj Klub Broj krugova
1. SSK “Bratstvo” Novi Travnik 521
2. SSK “Target” Travnik 513
3. SK “Sretno” Kakanj 485
4. SSK “Strijelac” Busovača 480
5. SK “Zavidovići” Zavidovići 465

JUNIORKE –žene

Redni broj Klub Broj krugova
1. SSK “Bratstvo” Novi Travnik 517
2. SSK “Target” Travnik 504
3. SK “Sretno” Kakanj 486
4. US “Kalin” Bugojno 456

Ekipa juniora se istakla na pobjedničkom postolju, sa članovima Trako Adis (158 krugova), Hasan Sikira (176 krugova) i Tarik Kozlo (151 krug).

Zanimljivo je da su ovi juniori nastupali u juniorskoj konkurenciji, iako su prema godištu mogli natupati u kadetskoj konkurenciji. Pored ekipe, i Ahmed Haračić se takmičio pojedinačno i postigao rezultat od 159 krugova.

Na takmičenju Prvenstva Federacije Bosne i Hercegovine u gađanju vazdušnom puškom, ekipa juniorki se također istakla. U sastavu ekipe su bile Berbić Naida sa impresivnih 174 kruga, Bjelopoljak Ajla sa 166 krugova i Alagić Mubina sa 146 krugova. Ovi rezultati su svakako dostojni pohvale i pokazuju predanost i vještinu ovih mladih sportistkinja.

Pored ekipnog uspjeha, važno je napomenuti i da je Lamija Mušija nastupala pojedinačno na ovom takmičenju i postigla rezultat od 148 krugova. Njen trud i posvećenost također su doprinijeli uspjehu kluba na ovom prestižnom takmičenju.

U kategoriji SENIORI, ekipa kluba iz Kaknja također je postigla značajan uspeh. U sastavu ekipe su bili Bilal Delibašić sa 174 kruga, Elnes Delibašić sa 168 krugova i Maid Begić sa 161 krugom. Njihovi rezultati su donijeli klubu značajno mjesto na tabeli i ponosno predstavili klub “Sretno” iz Kaknja na ovom takmičenju.

Redni broj Klub Broj krugova
1. SSK “Target” Travnik 506
2. SK “Sretno” Kakanj 503
3. SSK “Strijelac” Busovača 493
4. SK “Zavidovići” Zavidovići 483
5. US “20. Jun” Visoko 480
6. SK “Olovo” Olovo 451
7. SU “Strijelac” Devetak 438
8. KPS “Gummb” Kiseljak 427

Ovi rezultati jasno pokazuju da vaš klub ima talentirane i predane članove koji se ističu u sportu gađanja vazdušnom puškom i donose uspjeh na različitim takmičenjima. Čestitamo svim članovima na trudu i postignućima i želimo im mnogo uspjeha u narednim takmičenjima.

- Marketing -