Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

SFK 2000 Sarajevo napravio najveći transfer u historiji ženskog fudbala u BiH, oglasio se i Ismir Mirvić

SFK 2000 Sarajevo je potvrdio prodaju Marije Ane Milinković u slavni milanski Inter, a ovaj transfer je prema tvrdnjama iz sarajevskog kluba najveći u historiji ovdašnjeg ženskog fudbala. Saopštenje sarajevskog kluba prenosimo u potpunosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • SFK 2000 Sarajevo službeno potvrđuje da je jedna od najboljih igračica našeg tima i Premijer lige BiH, reprezentativka naše države, Marija Ana Milinković nova igračica milanskog Intera.

Naš klub je postigao dogovor s italijanskim velikanom, te će Marija debitirati za svoj novi tim. Ovaj transfer ostat će upamćen kao prvi najveći u historiji bh. ženskog fudbala.

Vođeni vizijom otkrivanja i stvaranja mladih talenata, te adekvatnom pripremom za najveće domete, ovaj transfer samo je potvrda uspješnog i posvećenog rada SFK 2000 Sarajevo.

  • FK Sarajevo i SFK 2000 Sarajevo u sklopu svog rada nastoje tehnološki odgovoriti zahtjevima modernog fudbala te uz kvalitetan skauting pratimo mlade talentovane igrače i igračice. Razvijamo kako domaće tako i strane talente s ciljem njihovog transfera u jače lige. Ovaj transfer Marije Ane u Inter dokaz je ispravnog vođenja kluba i zdravog načina poslovanja“, poručio je Ismir Mirvić, predsjednik FK Sarajevo.
  • Ovo označava početak nove faze u našem klupskom radu, spremne smo suočiti se s izazovima brzo rastućeg ženskog fudbala. Čestitamo Mariji i vjerujemo da će svojim talentom i igrama unaprijediti ponos čitavog kluba. Osjećam veliki ponos zbog postignutog uspjeha kroz suradnju i podršku FK Sarajevo te konekcijama predsjednik Mirvića, stvarajući u ženskom fudbalu ono što mnogi klubovi u muškom fudbalu ne mogu.” – naglasila je Samira Hurem, trenerica SFK 2000 Sarajevo.

Našoj Mariji Ani želimo sretan debi i uspješan boravak u Italiji. Vjerujemo da će biti najbolji mogući ambasador i promotor SFK 2000 Sarajevo i naše države!

Sretno, Maške!”, poručili su iz SFK 2000 Sarajevo.