Rođak pomogao ljubomornom mužu poslije zločina: On je Nusretovom ubici omogućio da napusti Srbiju?!

Jezivo ubistvo Nusreta Destanovića (27) koje je potreslo okolinu Novog Pazara, ali i cijelu Srbiju, dodatno je zaprepastilo građane kada su isplivali detalji stravičnog zločina, nakon čega je glavni osumnjičeni S. A. Z., kako istražitelji sumnjaju, uz pomoć svog rođaka E. H. uspio da prikrije tragove zločina, pređe granicu i pobjegne u Njemačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pored E. H. (40) iz Novog Pazara, koji je optužen za pružanje pomoći počiniocu krvavog zločina, uhapšen je i mladić E. Dž. (18) iz Sjenice, koji se sumnjiči za teško ubistvo u saučesništvu, kao i R. H. (27), također iz Sjenice, koja je uhapšena zbog neprijavljivanja pripreme krivičnog djela.

Kako su prenijeli lokalni mediji, sumnja se da je E. H. primio osumnjičenog za ubistvo u svoju kuću, kada mu je pomogao da ukloni sve tragove zločina, a zatim mu dao 200 eura i odvezao na stanicu, gdje je S. A. Z., kako se sumnja, sjeo u autobus za Njemačku, piše Kurir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako su prenijeli lokalni mediji i Sandžak Danas, E. H. se sumnjiči da je oprao krvavu ojdeću prvoosumnjičenog S. A. Z., osušio je, a zatim i zapalio. Također, S. A. Z. je u dvorište svog rođaka E. H. dovezao automboil “Golf 4” koji je pripadao ubijenom Destanoviću, a policija je upravo tu i pronašla taj auto.

Ubijeni Nusret

Kako se može vidjeti, E. H. je bio veoma aktivan na društvenim mrežama, do prije dva dana svakodnevno je djelio objave sa svojim prijateljima, a trenutno se nalazi u pritvoru, kao i ostali učesnici u zločini. Međutim, još uvijek nema detaljnih informacija o tragičnom događaju.

Pa da podsjetimo, Nusret Destanović je, kako se sumnja, ubijen 8. februara, u mjestu Karajukića Bunari, a sumnja se da je S. A. Z. koji se trenutno nalazi u bjekstvu, namamio žrtvu kada ga je kontaktirao preko telefona bivše supruge R. H, sa kojom je ubijeni navodno bio u vezi.

Kako se saznaje, R. H. je bila u stalnom kontaktu sa bivšim suprugom S. A. Z. o čemu svjedoče snimci sa nadzornih kamera, kao i sačuvane prepiske između bivših supružnika, međutim, njena krivica u ovom zločinu tek treba da se dokaže. S. A. Z. se trenutno nalazi u bjekstvu, dok potraga za njim uveliko traje.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE