Rimac o Mostarcu koji mu je posudio novac: Spasio mi je firmu i sve na čemu smo radili

“Neki su sada ‘otkrili’ da mi je Igor Krezić pomogao (zapravo, koga lažemo – spasio mi je firmu i sve na čemu smo radili) kada mi je posudio 300.000 € dva dana nakon što smo se upoznali. I nije on neki milijarder – to je praktički sav cash koji je tada imao”, napisao je livanjski poduzetnik Mate Rimac na svojem Facebook profilu.

Naime, priča je to koja je se više puta ‘vrtjela’ u javnosti, a Rimac ju je ponovno potvrdio.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Njegovi zaposlenici su mu govorili da je lud i da nikad neće vidjeti novce jer ćemo propasti. I nisu bili daleko od istine – šansa za preživjet bila je izuzetno mala. Samo oni koji su tada bili uz mene znaju koliko sam očajan bio i pitao svakog za pomoć, pa i čovjeka kojeg sam znao samo 2 dana. Igora je teško opisati – koliko je to ludo i posebno biće. I koliko je takvih njegovih djela za koja se nikad neće saznati. A cijela priča toga što je tada bilo je dostupna ovdje. Dosta poučna…”, napisao je Rimac.

Svoje viđenje događaja mostarski poduzetnik i vlasnik nekoliko IT firmi, Igor Krezić otkrio je u emisiji ‘Vjetar u kosi’ koja se ovog ljeta snimala u Bosni i Hercegovini.

“Rimca sam upoznao dva dana prije. Razgovarali smo o poslovanju i on mi je dao neke informacije o svom investitoru. Meni je bilo jasno da je prevarant i da će ga zeznuti i rekli smo mu da ćemo pomoći, ako možemo. Par dana kasnije smo se čuli i izašli u susret. To je ništa u njegovom putu. To je bila mala premosnica da taj mjesec prođe kako treba”, rekao je.

Stanković ga je pitao je li se zapitao hoće li mu Rimac vratiti novac.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“U startu sam razmišljao da ih ne treba vratiti. Podržati nekog takvog je jedna od stvari na koje sam najponosniji”, rekao je Krezić.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Snažan zemljotres pogodio BiH: Epicentar pet kilometara od Stoca

U 21:08 osjetio se slabiji zemljotres u našoj zemlji....

Video smrti ubice koji je ubio trudnu suprugu: Policajci ga opkolili, on pucao u sebe

Sokol Halili, osumnjičeni za ubistvo trudne supruge Hamide Magaši,...

Vijest koja ohrabruje: Globalne cijene hrane ostale uglavnom stabilne u novembru

Globalne cijene prehrambenih proizvoda ostale su uglavnom stabilne u...

Devojčica izgubila dio stopala u napadu ajkule: Otkriva kako je uspjela pobjeći zvijeri

Jasmin Carney, djevojčica sa Floride, bila je u nedjelju...