Putnik iz voza koji se sudario s teretnim: Nisam znao za sebe, bojao sam se za svoj život

Denis Sablić, učitelj i putnik iz voza koji se sudario s teretnim kod Novske dao je izjavu za medije jutro nakon teške nesreće. Kaže da je lakše povrijeđen, odnosno da ima slomljena dva rebra.

“Nisam znao za sebe prvih pola sata”

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Puno bolje se osjećam nego u onome vozu. Lakše mi je sad jer smo van toga. Bio sam u vagonu do lokomotive. Baš pred Rajićem sam sklopio oči dvije, tri minute. Bio je to strašan udarac, kao da je tenk pogodio voz. Vagon se preokrenuo. Puzao sam, osjećao sam da sam dobro. Čujem vani ljude kako viču, čuo sam ženu kako doziva muža. Čuo sam vatrogasce…”

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

“Nisam znao za sebe prvih pola sata. Bojao sam se za sebe i svoj život. Vagon je pao bočno, nije bilo svijetla. Ostao sam sam u mraku. Čuo sam vatrogasce kako govore da jedan čovjek zapomaže. Brzo su došli i izvukli me van. Hitna je došla iz Nove Gradiške i Novske i oni su svi pomagali.”

Pixsell

Je li u vozu bilo migranata?

“Ne mogu reći je li među putnicima bilo migranata. Možda ih je bilo jer su stalno na toj ruti.”

“Itekako sam svjestan šta se jučer dogodilo. Napukla su mi dva rebra. Po prirodi sam optimist, veseljak. Vjerujem da će sve biti okej.”

Podsjećamo, jučer u Hrvatskoj oko 21:30 sudarili su se putnički i teretni voz kod mjesta Rajić kod Novske. Prema posljednjim informacijama, potvrđeno je da su poginule tri osobe, dok ih je 11 povrijeđeno.

Neslužbene informacije govore da je među povrijeđenima i više stranaca – državljana Irana. Poginuli su, prema informacijama HRT-a, državljani Hrvatske.

Na terenu su cijelu noć bile sve dežurne službe, a u toku je i uviđaj. Mjesto nesreće sinoć je s ministrima posjetio i premijer Andrej Plenković, koji je rekao da se radi o nesreći kakvu ljudi dosad nisu vidjeli.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Grom udario u cestu u Grudama, kao da je pala bomba

Grmljavinsko nevrijeme jutros je pogodilo Grude. Grom je udario u...

Ekstraprofit za naše pumpadžije, pada barel nafte

Dok je vrijednost naftnih derivata na svjetskom tržištu na...

Koliko je glasova potrebno za ulazak u Predsjedništvo BiH

SARAJEVO, BANJALUKA - Ako je suditi po ranijim opštim...

Istraživanje: Članstvo BiH u EU podržava 77,4 posto građana

Direkcija za europske integracije (DEI) provela je u augustu...