Prijem za učenike generacije, najuspješnije takmičare i odlikovane student

U VIP Sali Općine Kakanj u petak je upriličen prijem za učenike  generacije osnovnih i srednjih škola i najuspješnije takmičare za školsku 2021/2022. godinu i odlikovane studente za akademsku 2020/2021. godinu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učenici generacije osnovnih i srednjih škola sa područja općine Kakanj:

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gimnazija „Muhsin Rizvić“ – Hana Šolbić

Mješovita srednja škola Kakanj – Sara Penjo

Srednja tehnička škola „Kemal Kapetanović“ – Tarik Čaluk

Osnovna škola „15.april“ – Merjem Sikirić

Osnovna škola „Ahmed Muradbegović“ – Lara Tokalić

Osnovna škola „Rešad Kadić“ – Sara Duraković

Osnovna škola „Hamdija Kreševljaković“ – Nađa Kulović

Osnovna škola „Omer Mušić“ –  Sara Kubura

Osnovna škola „Mula Mustafa Bašeskija“ –  Merjema Ljubović

Općine Kakanj da pruža kontinuiranu podršku svim učenicima i studentima.

 

U ovoj školskoj godini održan je i veliki broj takmičenja na kojima je učenicima pružena prilika da pokažu svoje znanje. Učenici koji su se posebno istakli učešćem na više takmičenja i ostvarenim rezultatima su: Merjema Ljubović (OŠ „Mula Mustafa Bašeskija“ – Državno takmičenje iz informatike, Federalno takmičenje iz fizike), Dženan Jašarspahić (OŠ „15. april“ – Federalno takmičenje iz matematike), Sabaheta Omerović i Emina Čaluk (Osnovna muzička škola – takmičenja i festivali), Amer Moštro (OŠ „Hamdija Kreševljaković“ – Državno i Federalno takmičenje iz matematike i Federalno takmičenje iz fizike), Ajdin Muflizović (OŠ „Hamdija Kreševljaković“ – Federalno takmičenje iz fizike) i Elmir Kevilj (Gimnazija „Muhsin Rizvić“ – Državno takmičenje iz fizike).

 

Prijemu su prisustvovali i najuspješniji studenti, dobitnici univerzitetskih priznanja za akademsku 2020/2021. godinu, Mirza Delibašić (Elektrotehnički fakultet Sarajevo – Srebrena značka), Ana-Marija Tomić (Akademija scenskih umjetnosti Sarajevo – Zlatna značka), Vildana Kubat (Pravni fakultet Mostar – Povelja dekana), Adin Ovčina (Fakultet informacijskih tehnologija Mostar – Student generacije i kandidat za najboljeg studenta Federacije) i Nedžma Škulj (Pravni fakultet Sarajevo – Zlatna značka)

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE