Pretrpani terenac, brzina, suprotan smjer: Jasno je kako je stradala porodica na A1

Rano jučer na autocesti A1 kod Karlovca (Hrvatska) u sudaru terenca i Alfe Romeo poginulo je troje ljudi, dok je 12-ero osoba povrijeđeno i ljekarska pomoć pruža im se u bolnicama u Zagrebu, Karlovcu i Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poginuo je bračni par iz Rijeke, a njihov sin (16), koji je spavao na stražnjem sjedalu Alfe Romeo je lakše povrijeđen. Poginula je i jedna osoba iz terenca, vrlo vjerovatno se radi o vozaču, ujedno i šverceru migranata kojima je, po svemu sudeći, terenac mađarskih tablica bio pretrpan.

U terencu se nalazilo 12 osoba. Prema neslužbenim informacijama, radilo se o 10 migranata, vjerojatno Egipćana, i dva Moldavca. Liječnici u Rijeci se i dalje bore za živote nekoliko ozlijeđenih migranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnica u Karlovcu, gdje je zbrinuto više povrijeđenih, rekla je da povrijeđeni migranti “nisu suradljivi”, kazavši kako govore “jednu vrstu arapskog jezika”. S ljekarima je, rekla je direktorica, želio razgovarati suvozač koji je rekao da ima 25 godina i da je iz Moldavije.

Prema riječima Josipa Mataije, šefa prometne policije, u terencu koji je registriran za samo sedam ljudi bilo ih je 12. To, rekao je, drastično povećava ne samo masu vozila nego i njegovu nestabilnost, što pak objašnjava kako je, u kombinaciji s velikom brzinom, mogao probiti ogradu na autocesti i prijeći u suprotan smjer te se sudariti s automobilom kojim se riječka porodica vraćala sa zagrebačkog aerodroma, gdje je sletjela po povratku s novogodišnjeg puta na Maltu.

DORH: Terenac udario u ogradu i prešao u suprotnu traku autoceste

Uviđajem je utvrđeno da se vozač terenca s mađarskim tablicama kretao prema sjeveru, a udarivši u ogradu vozilo se zanijelo i prešlo na suprotnu traku autoceste koja vodi prema jugu te frontalno udarilo u automobil hrvatskih oznaka koji se kretao prema Rijeci te su u njemu smrtno stradali muškarac i njegova supruga iz Rijeke.

Njihov maloljetni sin, 16-godišnjak, preživio je nesreću i zbrinut je u karlovačkoj bolnici, potvrdila je tamošnja ravnateljica. Lokalni ljekar izjavio je da mladić zna da je ostao bez roditelja te je u šoku.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE