Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Pregovori trajali sedmicama: Kako je Vučko prvi put ‘u životu’ napustio Sarajevo

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manifestacija “Izbor najboljih sportista za 2023. općine Kakanj” održana je u ponedjeljak u kakanjskom Domu kulture.

Da je uspješno organizovano pokazuje i ogromna posjeta, to najbolje znaju oni koji nažalost nisu uspjeli pristupiti sali jer je bila puna, bilo je i onih koji su stojeći bili do kraja.

Pored same dodjele priznanja i nagrada od strane Sportskog saveza Kakanj upriličeni su i drugi zabavni sadržaji.

Gradski Dječiji Hor bio je poseban nastup koji je one najstarije doveo do suza zbog nostalgije a najmlađe uveselio pjesmom i maskotom koja se pojavila na bini.

Hor je priredio izvedbu pjesme Lijepo je bilo u Sarajevu, doviđenja u Kalgariju, koja je obilježila Olimpijadu u Sarajevu 1984 godine a maskota je bio Vučko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako nije bilo po protokolu, emocije koje su vladale ponijele su Bibiju Kerlu, bivša  jugoslavenska i bosanskohercegovačka klizačica koja je nastupala 1984. na Zimskim olimpijskim igrama, kada je izašla na binu i zajedno sa Vučkom zaplesala.

Kako je Vučko došao u Kakanj?

Da bi sve ovo uspjelo i bilo realizirano baš onako kako smo to mogli vidjeti iziskivalo je pregovaračke napore organizatora.

Sportski savez Kakanj je imao ideju i plan ali je realizacija tekla vrlo teško. Naime, kako saznaje Kakanj-X.com, sedmicama su trajali pregovori sa KJP ZOI'84 Olimpijski Centar Sarajevo d.o.o.. Sporno je navodno bilo što Vučko nikada nije bio izvan Sarajeva.

Ipak, kada je nadležnim iz pomenutog preduzeća prezentirano da će biti izvedena pjesma kojom će biti obilježena 40. godišnjica Olimpijade u Sarajevu odlučili su napraviti izuzetak prvi put u 40 godina.

  • Mnogo smo zahvalni ZOI-u na ustupanju Vučka a posebno jer su napravili izuzetak prvi put u 40. godina – odgovorio je na naš upit Evelin Bitić, predsjednik Sportskog saveza Kakanj.

(K.P. / Kakanj-X.com)

- Marketing -