― Marketing ―

Posjetili i Kakanj: Porezna uprava FBiH u akciji, rigorozne kazne i zapečaćeni objekti

- Marketing -

Od 14. i 22. marta izvršili su 71 inspekcijski nadzor kod poreznih obveznika koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku, pekarsku i ostale uslužne djelatnosti.

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH – Kantonalnog poreznog ureda Zenica su 14. i 22. marta izvršili 71 inspekcijski nadzor kod poreznih obveznika koji obavljaju ugostiteljsku, trgovinsku, pekarsku i ostale uslužne djelatnosti.

 

- Marketing -

Kontrole su izvršene na području Visokog, Vareša, Breze, Kaknja, Zenice, Usore, Doboj Juga, Maglaja, Zavidovića, Žepča i Tešnja s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika na crno.

 

 

U toku kontrola inspektori Porezne uprave otkrili su 14 neprijavljenih radnika, 31 obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, četiri obveznika koji nisu imali fiskalizirani fiskalni uređaj i dva obveznika koji nisu imali odobrenje za rad nadležnog organa.

 

 

Zbog utvrđenih nepravilnosti: angažiranja neprijavljenih radnika, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, zapečaćena su četiri objekta i izdat je 41 prekršajni s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 52.400 KM, saopćeno je iz Porezne uprave FBiH.

- Marketing -