― Marketing ―

Ponosni na BiH! Objavljen program obilježavanja Dana državnosti u Kaknju

- Marketing -

Ujedinjeni u duhu, sjedinjeni u ponosu, pozivamo vas da se pridružite obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine, slavljenju zajedništva, hrabrosti i kontinuirane borbe za slobodu.

U nastavku donosimo program obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Kaknju:

22. novembar (srijeda)

Neka glasovi najmlađih odjekuju u Domu kulture Kakanj dok svjetlost prijateljstva i solidarnosti obasjava predstavu “Kapetan Džon Piplfoks”, pripremljenu s ljubavlju za vrtiće i učenike osnovnih škola do 4. razreda u 12:30 sati. Nakon toga, u 14:20, uživajte u predstavi “Ružno vrijeme” namijenjenoj učenicima od 5. do 9. razreda.

- Marketing -

23. novembar (četvrtak)

Naši učenici će obogatiti ovaj dan svojim školskim priredbama, slaveći Dan državnosti BiH u svim osnovnim školama širom općine Kakanj.

24. novembar (petak)

Ponosno ćemo obilježiti 120 godina postojanja Bošnjačke zajednice kulture Preporod u Bosni i Hercegovini kroz izložbu u Gradskoj galeriji likovne umjetnosti Kakanj od 15:30 sati. U večernjim satima, priključite se zabavno-edukativnom kvizu “Inkvizicija” u Caffe Europa – KSC Kakanj, gdje ćemo istražiti temu Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

25. novembar (subota)

Dan vrhunca i zajedničkog slavlja! U 10:00 sati, Sportska dvorana Kakanj postaje domaćin velikog sportskog događaja – “Festival odbojke 2023”. Nakon toga, uputit ćemo se u srednjovjekovni bosanski grad Bobovac gdje će se održati poseban program u 11:30 sati.

U poslijepodnevnim satima odajemo počast našim herojima – palim borcima Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. i šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. Položit ćemo cvijeće na Spomen obilježja u Gradskom spomen parku u 15:00 sati, a zatim nastaviti s izložbom “120 godina postojanja Bošnjačke zajednice kulture Preporod u Bosni i Hercegovini” u Gradskoj galeriji likovne umjetnosti od 16:00 sati.

Svečana akademija u Domu kulture u 17:00 sati bit će kruna ovog svečanog dana, gdje ćemo zajedno odavati priznanje našoj državi, njenoj prošlosti i budućnosti.

Pozivamo sve patriote, svjetionike nade i nositelje vrijednosti da se pridruže ovim događajima kako bismo zajedno obilježili 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Budimo svjedoci ponosa naše zemlje i njenog trajnog duha zajedništva!

(Kakanj-X.com)

- Marketing -

BONUS VIDEO

Pet puta više stranih radnika u Federaciji nego u RS-u

Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine planira odobriti zapošljavanje 6.037 stranaca u narednoj godini, što je značajan porast u odnosu na trenutnu kvotu od...