Ponosni na BiH! Objavljen program obilježavanja Dana državnosti u Kaknju

Ujedinjeni u duhu, sjedinjeni u ponosu, pozivamo vas da se pridružite obilježavanju Dana državnosti Bosne i Hercegovine, slavljenju zajedništva, hrabrosti i kontinuirane borbe za slobodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku donosimo program obilježavanja 25. novembra – Dana državnosti Bosne i Hercegovine u Kaknju:

22. novembar (srijeda)

Neka glasovi najmlađih odjekuju u Domu kulture Kakanj dok svjetlost prijateljstva i solidarnosti obasjava predstavu “Kapetan Džon Piplfoks”, pripremljenu s ljubavlju za vrtiće i učenike osnovnih škola do 4. razreda u 12:30 sati. Nakon toga, u 14:20, uživajte u predstavi “Ružno vrijeme” namijenjenoj učenicima od 5. do 9. razreda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

23. novembar (četvrtak)

Naši učenici će obogatiti ovaj dan svojim školskim priredbama, slaveći Dan državnosti BiH u svim osnovnim školama širom općine Kakanj.

24. novembar (petak)

Ponosno ćemo obilježiti 120 godina postojanja Bošnjačke zajednice kulture Preporod u Bosni i Hercegovini kroz izložbu u Gradskoj galeriji likovne umjetnosti Kakanj od 15:30 sati. U večernjim satima, priključite se zabavno-edukativnom kvizu “Inkvizicija” u Caffe Europa – KSC Kakanj, gdje ćemo istražiti temu Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

25. novembar (subota)

Dan vrhunca i zajedničkog slavlja! U 10:00 sati, Sportska dvorana Kakanj postaje domaćin velikog sportskog događaja – “Festival odbojke 2023”. Nakon toga, uputit ćemo se u srednjovjekovni bosanski grad Bobovac gdje će se održati poseban program u 11:30 sati.

U poslijepodnevnim satima odajemo počast našim herojima – palim borcima Narodnooslobodilačkog antifašističkog rata 1941-1945. i šehidima i poginulim borcima Odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995. Položit ćemo cvijeće na Spomen obilježja u Gradskom spomen parku u 15:00 sati, a zatim nastaviti s izložbom “120 godina postojanja Bošnjačke zajednice kulture Preporod u Bosni i Hercegovini” u Gradskoj galeriji likovne umjetnosti od 16:00 sati.

Svečana akademija u Domu kulture u 17:00 sati bit će kruna ovog svečanog dana, gdje ćemo zajedno odavati priznanje našoj državi, njenoj prošlosti i budućnosti.

Pozivamo sve patriote, svjetionike nade i nositelje vrijednosti da se pridruže ovim događajima kako bismo zajedno obilježili 25. novembar – Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Budimo svjedoci ponosa naše zemlje i njenog trajnog duha zajedništva!

(Kakanj-X.com)

NAJNOVIJE