― Marketing ―

Policijski službenici PS Kakanj realizirali kampanju ‘Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!’

- Marketing -

Pripadnici Policijske stanice Kakanj realizirali su danas u Real centru početak društveno odgovorne kampanjue pod sloganom „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!“.

U okviru ovog događaja u Kakanju, na navedenoj lokaciji je postavljen promotivni štand na kojem su policijski službenici dijelili građanima promotivni materijal, te ih generalno edukovali na temu opasnosti pucanja u zrak iz vatrenog oružja tokom slavlja, koje nenamjerno može prouzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške fizičke povrede i psihološke traume.

Navedenu kampanju Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona će i u narednim danima provoditi na području cijelog kantona.

- Marketing -

Kampanja se realizuje uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini u okviru projekta „Prevencija i smanjenje prisustva nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini” (PILLAR).

Kampanja se provodi u periodu 23-31. decembra 2021. godine i ima dvojak cilj:

– da podigne svijest građana o opasnosti korištenja vatrenog oružja u slavljeničke svrhe tokom prazničnog perioda, kao i

– da promoviše odgovorno vlasništvo nad vatrenim oružjem.

Tokom trajanja kampanje, policijski službenici će u svim gradovima na području Zeničko-dobojskog kantona dijeliti promotivni materijal građanima sa ključnim porukama kampanje, te apelovati na građane da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja tokom prazničnog perioda kako najradosniji trenuci i praznične proslave ne bi završile sa tragičnim posljedicama.

U tom smislu, građani će se prvenstveno informisati da neovlaštena upotreba vatrenog oružja ugrožava sigurnost ljudi i imovine i izaziva uznemirenost građana, te da je i kažnjiva, te će se upoznati sa svim opasnostima koje sa sobom nosi korištenje i upotreba vatrenog oružja.

Željeni efekat naznačenih aktivnosti je preventivno djelovanje, odnosno, sprečavanje i preveniranje upotrebe vatrenog oružja tokom praznika, kako bi se generalno unaprijedilo stanje bezbjednosti na području Zeničko-dobojskog kantona i smanjili rizici nastupanja situacija u kojim bi naši građani mogli biti povrijeđeni usljed upotrebe vatrenog oružja, stoga Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona poziva sve građane da svečano i dostojanstveno proslave i obilježe nastupajuće praznike uz apel:

 „Provedite najljepše trenutke radosti i slavlja odgovorno, bez korištenja vatrenog oružja!“

Projekat PILLAR se realizuje u okviru incijative Mapa puta 2024 za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja na Zapadnom Balkanu koju finansiraju Savezna Republika Njemačka, Velika Britanija, Kraljevina Švedska, Republika Francuska, Kraljevina Nizozemska, Kraljevina Norveška i uz podršku Evropske unije.

 

- Marketing -

Najveći stočar sa Vlasinja sa najviše štala, ovo nema nigdje

Ćamil Mutapčić je vjerovatno najveći stočar sa Vlasinja koji ne planira odustajati od stočarstva iako je u godinama u kojima bi trebao odmarati...