― Marketing ―

Policija se oglasila o nesreći u kojoj je stradao Kakanjac

- Marketing -

Tragična nesreća na magistralnom putu M-17 u mjestu Kosova potresla je Zeničko-dobojski kanton jučer u popodnevnim satima.

Teretno vozilo marke “Mercedes”, kojim je upravljao V.Z. iz Kaknja, sletjelo je s kolovoza, što je bilo kobno za vozača. Preliminarna istraga je ukazala na srčani infarkt kao najvjerovatniji uzrok smrti.

Nesreća se dogodila oko 16:15 sati, a dežurni mrtvozornik je na licu mjesta potvrdio pretpostavku da je vozač preminuo od srčanog infarkta.

- Marketing -
  • Izvršen uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Maglaj, uz upoznavanje dežurnog kantonalnog tužioca – potvrđeno je iz MUP-a ZDK.

Nažalost, ova nesreća nije bila jedina koja se dogodila na području Zeničko-dobojskog kantona tog dana. Ukupno je zabilježeno dvanaest saobraćajnih nezgoda, pri čemu su dva lica zadobila lakše tjelesne povrede. Također, vozila su pretrpjela materijalnu štetu.

Ujedno, ovaj tragičan događaj podsjeća nas na važnost redovnih zdravstvenih pregleda i brige o vlastitom zdravlju. Srčani infarkt može se dogoditi iznenada i ne može se predvidjeti, ali redovnih provjere i praćenje zdravstvenog stanja mogu pomoći u smanjenju rizika od takvih nepredviđenih događaja.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...