Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Perspektivni Kolenda novo pojačanje kakanjskog Rudara

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fudbalski klub Rudara iz Kaknja dobio je novo ime u svom rosteru – Halil Kolenda, talentovani 19-godišnji fudbaler koji je stasao kroz redove FK Sarajevo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovaj mladi lijevi bek osim što je igrač s bogatim iskustvom u omladinskim selekcijama je i bivši pionirski i kadetski reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Kolenda je svoj put ka profesionalnom fudbalu počeo u redovima FK Sarajevo, gdje je brzo postao prepoznat kao izuzetan talent. Kroz sve omladinske selekcije kluba, Kolenda je pokazao svoje fudbalsko umijeće i angažman, te je stekao zavidno iskustvo koje će sada prenijeti na teren Prve lige FBiH.

Sa prepoznatljivom igrom na poziciji lijevog beka, Kolenda je postao nezaobilazan član U-19 ekipe Sarajeva, gdje je, prema podacima sa Transfermarkta, upisao 40 nastupa. Njegova prisutnost na terenu i doprinos ekipi donijeli su mu pažnju u fudbalskim krugovima, a sada će svoj talenat dalje razvijati u dresu Rudara iz Kaknja.

Rudar, trenutno pretposljednji na tabeli Prve lige FBiH s 11 bodova, ozbiljno se priprema za drugi dio sezone, a dolazak Kolende predstavlja značajan korak ka jačanju tima. Svi ljubitelji fudbala sa nestrpljenjem će pratiti kako će se ovaj mladi fudbaler integrirati u ekipu i doprinijeti Rudarovom nastojanju za napredovanjem na tabeli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(K.P. / Kakanj-x.com)

- Marketing -