Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Otkriven još jedan pedofil iz BiH: Objavljena prepiska s djevojčicom

Članovi Facebook grupe Stop pedofiliji uspjeli su otkriti još jednog predatora – Muharema K. iz Prnjavora koji je od 12-godišnje Lane putem aplikacije Messenger tražio da mu šalje fotografije na kojima je obnažena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Imaš li jednu sliku gdje ti se vidi tijelo”, upitao je u poruci osumnjičeni djevojčicu koju je uočio putem društvene mreže Facebook.

Ono što Muharem, inače radnik lokalne fabrike, nije znao jeste da je Lana lažni profil koji koriste organizatori grupe Stop pedofiliji kako bi otkrili pedofile iz regiona i prijavili ih policiji.

”Poštovani prijatelji, upozoravamo na još jedan već viđen scenarij gdje predator traži fotografiju diverzije djevojčice od 12 godina, tj. njenih intimnih dijelova tijela da bi mogao kasnije da je ucjenjuje ukoliko ih pošalje. Kada je vidio da neće poslati fotografije, onda plaši dijete pričom o samoubistvu izazivajući kod žrtve grižnju savjesti i strah”, naveli su u saopštenju članovi grupe ističući da spremaju izvještaj koji će podnijeti MUP-u RS-a, prenosi Oslobodjenje.ba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prepiska pedofila Muharema K. sa Lanom Muharem je, kako se može vidjeti iz prepiske, prvi kontaktirao Lanu, a nakon uobičajene konverzacije i priče o vrućini, od djevojčice zahtijeva da pošalje sliku, ali tako da stavi prst na čelo.

“Tada kreće u akciju. Lani piše kako je lijepa, a potom je pita da razgovaraju putem videopoziva. Djevojčica to odbija, a Muharem joj govori:

“Samo jednom da vidim nju i grudi i više neću tražiti nikad”.

Iako ga je Lana upozoravala da je ona dijete i ima 12 godina, Muharem je napisao da će se ubiti ako mu ne pošalje sliku.

Zlostavljanje Podaci UNICEF-a pokazuju da je prosječna dob žrtava pedofilije između osam i devet godina, te da svaka četvrta djevojčica i svaki šesti dječak dožive neki od oblika seksualnog zlostavljanja.