Općina Kakanj jasno poručila građanima: Nema guranja problema pod tepih, oni se moraju rješavati

Općina Kakanj oglasila se povodom informacija u vezi problema na koje ukazuju građani.

Kažu kako nema mirenja s problemima, nema guranja problema pod tepih, oni se moraju rješavati, za neke probleme je, objektivno gledano i rečeno, kriva neka općinska služba, neko javno preduzeće ili javna ustanova i u takvim situacijama se upućuje izvinjenje građanima i problem se što prije rješava, za neke probleme, objektivno gledano, lokalna zajednica nije kriva, pa se traži rješenje od nadležnih na višim nivoima…

- Marketing -

Problema je uvijek bilo, ima ih sada i bit će ih uvijek, ali ono što je odlika administracije koju predvodi načelnik Mirnes Bajtarević je činjenica da nema mirenja s problemima, da nema ignorisanja problema i da nema guranja problema pod tepih, tvrde.

Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj
  • Brojni problemi na koje su ukazali građani su riješeni, neki traže više vremena da budu riješeni, neki traže da budu uvršteni u budžet, za neke su nadležni viši nivoi, ali šta god bilo u pitanju nema ignorisanja problema.

Za neke probleme je, objektivno gledano i rečeno, kriva neka općinska služba, neko javno preduzeće ili javna ustanova i u takvim situacijama se upućuje izvinjenje građanima i problem se što prije rješava. Za neke probleme, objektivno gledano, lokalna zajednica nije kriva, pa se traži rješenje od nadležnih na višim nivoima, poručuju iz Općine Kakanj.

  • Većina problema na koje ukazuju građani je realna i rješiva. Bude i određeni postotak nerealnih zahtjeva, ali sve treba uvažiti i razmotriti. Pozivamo građane da nam i dalje pišu, ukazuju na probleme, pozivamo na saradnju, komunikaciju…
- Marketing -

Najnovije

Popularno

Povezano