Od sutra u Kaknju ponovo vakcinacija bez najave

Popularno

Povezano

JU „Dom zdravlja“ Kakanj obavještava  građane sa područja općine Kakanj da se mogu vakcinisati protiv COVID-19 bez ranije najave.

Vakcinisanje će biti sprovedeno: 20.09.2021. i 21.09.2021. godine (ponedjeljak i utorak) od 12:00  sati na dva vakcinalna punkta: centralna zgrada JU „Dom zdravlja“ Kakanj-Kakanj 5 (Medicina rada) i ambulanta porodične medicine Kakanj 8 (Zgošća).

- Marketing -

Zbog navedenog pozivamo građane da iskoriste priliku i da dođu 20.09.2021. i 21.09.2021. godine (ponedjeljak i utorak )  na vakcinalne punktove kako bi se vakcinisali bez najave.  Vakcinalni punktovi će raditi do 15:00 sati, a u slučaju veće zainteresovanosti građana radiće i produženo, pozvali su iz JU Dom zdravlja Kakanj.

  • Također, pozivamo i one građane koji su primili I dozu neke od vakcina protiv COVID-19 da dođu na revakcinaciju nakon što prođe određeni vremenski period, i to: za AstraZenecu 6 sedmica od prve doze, za Pfizer 21 dan, za Sinofarm 28 dana kao i za Sinovac.

Molimo sve građane koji imaju više od 18 godina života da se vakcinišu protiv COVID-19, jer je proces imunizacije jedina učinkovita mjera kojom se mogu spriječiti teži oblici COVID-19, povećan broj hospitalizacija i smrtnih slučajeva od ove opasne zarazne bolesti. Molimo građane da na vakcinalnim punktovima imaju obzira prema osobama koje spadaju u neku od rizičnih kategorija (starije osobe, hronični bolesnici, onkološki bolesnici i sl).

- Marketing -

Najnovije