Objavljena prognoza do kraja sedmice: Sjeverac i bura pa sunčanije uz porast temperatura

Narednih dana idalje dominacija sunčanog vremena uz nadprosječnu toplinu ali i hladna jutra. Početak februara više nalik proljeću. Kako februar bude odmicao i blizio se sredini tako rastu šanse za povratak zime uz više promjenjivog vremena i zahlađenja, objavljeno je na stranici BHMeteo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U utorak (30. januara) – Pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama i duž riječnih tokova lokalno magla koja se lokalno može zadržati veći dio dana. Ujutru hladno uz mraz, a danju ugodnije temperature.

Jutarnje temperature većinom od -6 do -1°C, na jugu do 2°C. Dnevne od 6 do 12°C, na jugu do 15°C.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U srijedu (31. januara) – Pretežno sunčano uz postepen porast oblačnosti u poslijepodnevnim satima. Riječ je o “bezopasnim” oblacima koji neće pretjerano narušiti dojam stabilna vremena. Jutro hladno sa mrazom, po kotlinama lokalno magla, a danju ugodnije. Temperature bez veće promjene u odnosu na ranije dane.

U četvrtak (1. februar) – Prvog dana februara nakratko više nestabilnog vremena kao rezultat premještanja oslabljene hladne fronte. U toku dana porast oblačnosti, a naveče i u noći na petak lokalno koja kap kiše, na planinama malo snijega. U Hercegovini će padavine uglavnom izostati.

U petak (02.02.) nakratko pojačan sjeverac i bura, prohladno i uz promjenjivu oblačnost. Dok bi za vikend ponovo bilo sunčanije uz porast temperatura.

Sami početak februara ne uliva nade za bilo kakav zimski obrazac vremena u našim krajevima. Međutim zimu ne treba otpisivati, u nastavku februara očekuju se povremeni zimski prodori uz snijeg.

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE