Novi uspjeh namjenske industrije Bosne i Hercegovine: Bh. kompanija završila veliko testiranje

Još jedna firma iz namjenske industrije sigurno korača putem uspjeha. Dobre vijesti stižu iz Tešnja gdje egzistira firma Zupčanik. Iz ove firme su objavili kako je uspješno realizovano testiranje cijevi za bacač 40 mm LV, te se u potpunosti osposobilo za izradu iste.

Cijev razvijena u ovoj firmi testirana je na poligonu bugojanskog giganta BINAS koji je svojevremno imao u planu da se bavi ovom vrstom proizvodnje i jedini ima poligon za testiranje. Tokom testiranja korištena je puška ASG B&T Grand Launcher GL-06.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

S obzirom da se pokazalo kako su zadovoljeni svi potrebni standardi Zupčanik d.o.o nakon dobijanja dozvole od Vlade FBiH priprema prve proizvode koje će prezentirati potencijalnim kupcima. Za sada se u dozvoli navodi da je odobrena proizvodnja za nepoznatog kupca, piše Ljudski.ba.

Zupčanik trenutno zapošljava 25 radnika. U toku je proces modernizacije proizvodnje i nabavka najsavremenijih mašina što ukazuje da bi moglo doći do povećanja obima proizvodnje i broja zaposlenih.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

U svom asortimanu ova firma će imati: nakovnje, kapsule, košuljice,sigurnosne i oružane naprave, energetska punjenja za jednokratno ispaljivanje. Osim toga proizvodi će se dijelovi za naoružanje s glatkom cijevi koje koristi kalibar manji od 20 mm.te automatsko oružje kalibra 12,7 mm.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Javnost uznemirena: Ko zataškava saobraćajnu nesreću u Kaknju?

Kakanjska javnost uznemirena je nakon što se u javnosti...

Nova studija opovrgava postojanje mikroorganizama kod nerođenih beba

Međunarodni tim naučnika otkrio je nedostatke u studijama koje...

Nastavlja li se rast kamatnih stopa na kredite

Kamatne stope na stambene kredite u Bosni i Hercegovini...