Novi trijumf kolektiva Bosna Rudar: Juniori prvaci, kadeti bronzani

Uzbudljivo taekwondo takmičenje obilježilo je nedavno održano Državno prvenstvo BiH za kadete i juniore u sportskoj dvorani Tomislavgrad. Svi putevi ljubitelja ovog sporta vodili su ka ovom događaju, koji je okupio 318 takmičara iz cijele Bosne i Hercegovine. Među njima, istakao se tim Bosna Rudar, koji je stigao sa 32 takmičara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz ogroman entuzijazam i upornost, članovi tima Bosna Rudar su ostavili dubok trag na ovom prvenstvu, osvajajući značajne medalje.

Zlatne medelja osvojili su: Fahrudin Adilović, Aldin Islamović i Dženana Sulejmanović, dok su srebrene medalje zaslužili Eldar Kubat, Arman Kulić, Amer Gladović, Denis Terzić i Amina Gačić. Bronzanu medalju ponijeli su Hamza Hercegovac, Ismail Hercegovac, Anes Hadžiasimbeg, Enis Jusić i Alejna Mrkalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ekipnom plasmanu, juniori Bosna Rudara zauzeli su prestižno prvo mjesto, dok su kadeti osvojili treće mjesto. Ovi sjajni rezultati postavljaju Bosna Rudar među najuspješnije klubove u Bosni i Hercegovini.

Na čelu ekipe stajao je predsjednik Kolektiva Bosna Rudar, Edin Kajević Kaja, uz podršku trenera Adnana Kozle, Ahmedspahić Kerima i Sajre Kajević.

Slijedeći vikend, nastupit će na G turniru u Beogradu kao dio perspektivnog tima Taekwondo saveza BiH. Ovo će biti prilika da pokažu svoje vještine i umijeće na međunarodnom nivou, te donesu nove pobjede svojoj zemlji.

Nakon toga, fokus će biti na domaćem terenu, jer 21.04.2024. godine Bosna Rudar organizira Federalno prvenstvo u taekwondou, kao i Međunarodno prvenstvo “Bosna Rudar Open 2024”. Ovi događaji ne samo da promovišu taekwondo sport u Bosni i Hercegovini, već i pružaju priliku mladim talentima da pokažu svoj potencijal i steknu iskustvo na takmičarskom nivou.

U svjetlu ovih uspjeha, Bosna Rudar poziva sve zaljubljenike u taekwondo da podrže takmičare i prisustvuju ovim prestižnim događajima. Njihov entuzijazam i podrška su ključni za daljnji razvoj ovog sporta u zemlji.

(Kakanj-X)

NAJNOVIJE