Novi projekat: U Kaknju održana manifestacija ‘Dani otvorenih vrata mekteba’

Popularno

Povezano

U toku vikenda, 25.09.2021. i 26.09.2021. godine, na području Medžlisa IZ-e u Kaknju, održana je manifestacija Dani otvorenih vrata mekteba.

Riječ je o novom projektu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koja na ovaj način želi da naše mektebe dodatno približi svojim članovima, muslimanima u Bosni i Hercegovini.

- Marketing -

U mnogim džematima Medžlisa Kakanj ovaj vikend je proveden u jednom veoma zanimljivom tonu. U nekim džematima je organizovan izlet u prirodu gdje su polaznici imali veoma zanimljive edukativno-rekreativne sadržaje. U drugim su muallimi svoje polaznike odveli na obližnja igrališta gdje su održane sportske igre.

U džematu Čaršijske džamije je ovaj dan održan u haremu i mektebu Čaršijske džamije a započelo je učenjem odlomaka iz Kur'ana, tekbirima i ilahijama.

Potom se skupu roditelja i djece obratio imam džemata Čaršijske džamije, mr. Elvedin ef. Ibrahimspahić koji je objasnio šta je to što roditelje i djecu očekuje u toku današnjeg dana a potom sa roditeljima prešao u mektebske prostorije gdje je prikazana prezentacija o mektebu, njegovoj važnosti, zadacima, ciljevima i perspektivi.

Sa polaznicima mekteba su u haremu ostali polaznici Mreže mladih koji su svoje mlađe kolege rasporedili shodno ranijem dogovoru sa imamom.

Od pripremljenih sadržaja u kojim su polaznici mogli uživati izdvajamo: turnire u odbojci, stonom tenisu i stonom nogometu, slikanje kanom po ruci, ringišpil, balon za skakanje i td.

Polaznici su počašćeni sokovima, bonbonama i keksima a članovi Mreže mladih i ručkom.

  • Ovom prilikom se zahvaljujemo i našim donatorima bez kojih bi ovaj dan bio organizovan na skromniji način.

  • Prema povratnim informacija od naših polaznika i njihovih roditelja bio je ovo pun pogodak i prilika da se polaznici malo zabave u okrilju mekteba a roditelji dodatno upoznaju sa mektebom, njegovom organizacijom, ulozi ali i ciljevima i zadacima.

- Marketing -

Najnovije