Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Novalić žestoko odgovorio Konakoviću: Sakrij se u mišiju rupu, nisi mogao voditi ni granap

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imamo razloga vjerovati da je zarad ministarske fotelje spreman predati Dodiku i državnu imovinu i najvrijednije resurse, pa i one na rijeci Drini, kaže Novalić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fadil Novalić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine, reagovao je na današnje izjave lidera NiP-a Elmedina Konakovića nakon sastanka sa predsjednikom RS-a u Banjoj Luci.

Konaković je, između ostalog, danas govorio i o Vladi FBiH kazavši kako Osmorka i HDZ BiH i u trenutnoj Vladi FBiH imaju većinu, te zbog toga od eventualnih blokada SDA oko formiranja ne bi bilo koristi.

Takve izjave naljutile su premijera Novalića koji je u svom odgovoru bio prilično oštar. Konakoviću je poručio da se može sakriti “u mišiju rupu”, nazvavši ga pohlepnim. Također, premijer FBiH je izjavio da Konaković “nije mogao uspješno voditi ni svoj granap”.

Kritike na račun Novalića vrlo su česte, ali čini se da ga je današnja Konakovićeva izjava ozbiljno “izbacila iz cipele” s obzirom na oštar odgovor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovu reakciju ovim putem prenosimo u cijelosti:

Dok se mi brinemo i donosimo odluke u interesu naših građana, žalosno je gledati kako se on ponižava po ko zna koji put odlazeći na noge Dodiku.

Imamo razloga vjerovati da je zarad ministarske fotelje spreman predati Dodiku i državnu imovinu i najvrijednije resurse,pa i one na rijeci Drini. Današnja slika i nova bruka koju je priredio iz Banja Luke ne ulijeva ni najmanju nadu da se to neće desiti.

Ako je lišen dostojanstva, duboko kompromitirani Konaković mogao je barem pomisliti na one čijom je krvlju zalivena ova zemlja i čija je krv tekla Drinom. Kosti koje su pronađene na Buk Bijeloj kad su bageri počeli kopati kosti su ubijenih Bošnjaka koje su srpske snage početkom devedesetih “očistile“ s tih prostora, i to jasno piše u haškim presudama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U spinovanja da se danas u Banja Luci održao stranački susret samo naivni će povjerovati, jer da je tako onda bi on bio održan u stranačkim prostorijama, a ne u palati manjeg entiteta, koji je očigledno Konaković kao ministar vanjskih poslova izabrao za svoju prvu službenu posjetu.

S druge strane, premijer Novalić i Vlada Federacije BiH su radili, rade i radit će u skladu sa Ustavom i zakonima, a ne onako kako to želi neko ko nije uspio ni sopstveni granap voditi, što je manja šteta po društvo nego ona koju je nanio ostavljajući Košarkaški klub “Bosna” u enormnim dugovima, od kojih se nikada nije oporavio.

Takav “potop” će ostaviti iza sebe i u Ministarstvu vanjskih poslova, i izgubićemo mnogo vremena da to popravimo, rekao je Novalić.

- Marketing -