― Marketing ―

Novalić: Vlada FBiH izdvojit će onoliko novca za bazen u Mostaru koliko bude potrebno

- Marketing -

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić i gradonačelnik Mostara Mario Kordić obišli su u četvrtak lokaciju budućeg zatvorenog olimpijskog bazena za čiju izgradnju je Vlada FBiH izdvojila 8 milijuna maraka.

– Mi smo kao Vlada osigurali novac, te je time riješen obično najveći problem, a to su financije. Došli smo se uvjeriti gdje je taj prostor i postoje li objekti koji smetaju. Uvjerili smo se da je ovo javni prostor te da su postojeće zgrade u ruševnom stanju – izjavio je tom prigodom premijer Novalić.

Dodao je kako je njegova želja da se ovaj projekt što prije realizira.

- Marketing -

– Upravo se čisti prostor za bazen, projekt je u fazi izrade, očekujemo da je sljedeći korak potpis ugovora između Grada Mostara i Vlade FBiH. Već sam na dočeku Lane Pudar rekao kako je veza Mostara i Vlade dobitna kombinacija i želimo održati tu energiju te u što kraćem roku da ovaj projekt ugleda svjetlo dana – poručio je Novalić.

Na novinarsko pitanje hoće li izdvojenih 8 miliona maraka biti dovoljno za završetak gradnje, federalni premijer odgovorio je kako novac ne smije biti problem.

– Ako ne bude dovoljno, izdvojit ćemo još. Budući da su cijene nestabilne, možemo se prilagoditi. Ono što se započne, mora se završiti – naglasio je.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić zahvalio je na podršci Vlade FBiH te je kazao kako je ovo „veseli trenutak za Mostar.“

– Nalazimo se na lokalitetu Južnog logora, u prostornom planu je upravo ovo područje odabrano kao najbolje za izgradnju olimpijskog bazena, zbog mikroklime, prometne povezanosti, a sama lokacija je u vlasništvu Grada Mostara – izjavio je gradonačelnik.

Kordić je podsjetio kako je lokacija na kojoj će se graditi bazen nekada bila u vlasništvu vojske, a vremenom su u objekte na toj lokaciji uselile škole i udruge, koje će dobiti zamjenske prostore.

– Napravili smo plan demoliranja cijelog lokaliteta i baš danas smo krenuli s radovima, kako bi mogli krenuti u sljedeću fazu, a to je početak same izgradnje bazena – ustvrdio je gradonačelnik, te je ponovno uputio čestitku Lani Pudar, naglasivši da „bez njenog rezultata, vjerojatno bi o svemu ovome još pričali“.

U pratnji premijera Novalić i gradonačelnika bili su federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović i predsjednik Gradskog vijeća Salem Marić, piše Fena.

- Marketing -

Kakanjski lovci apeluju na građane: Budite oprezni

Lovačko društvo "Srndać-Kakanj" obavještava građanstvo da će nova sezona lova divljači niskog lova početi 1. oktobra 2023. godine. Ova sezona će uključivati lov na divlje...