Nije za one slabog srca: Pogledajte kako je avion turistima iz BiH proletio tik iznad glava

Pista na aerodromu “Aleksandros Papadiamantis” na ostrvu Skijatos najkraća je pista u Grčkoj i jedna od najkraćih u Evropi, a avioni prilikom slijetanja budu samo nekoliko metara iznad turista koji borave na plaži u blizini aerodroma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zbog položaja i dužine piste od oko 1.600 metara, mnogi putnici prilikom slijetanja pomisle da će avion sletjeti pravo u more.

Upravo zbog toga, avio-kompanije koje lete ka ovom aerodromu pažljivo biraju iskusne pilote i osoblje koje će let učiniti sigurnim. Takođe, piloti koji lete prema Skijatosu pohađaju i dodatne treninge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plaža i more padnu u drugi plan, jer mnogi turisti na ovo mjesto dolaze kako bi doživjeli da im avion proleti tik iznad glave.

Aerodrom je stavio i table sa upozorenjima, a na mnogim stranicama na internetu se savjetuje da turisti ne nose sa sobom ništa što im nije potrebno, jer su turisti ranije ostajali bez naočara, šešira i drugih ličnih stvari, a sve zbog udara vjetra prilikom slijetanja aviona.

Sve ovo su doživjeli i čitaoci “Nezavisnih novina” koji su poslali video snimke sa ostrva, a kako ističu, jako je teško i zabilježiti trenutak slijetanja jer su tom prilikom jaki udari vjetra.

Pogledajte video:

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE