Najavljujemo: VII noćna ulična utrka ‘Kakanj za 5’!

Bliži nam se jedan od najznačajnijih sportskih događaja u našem gradu – VII noćna ulična utrka ‘Kakanj za 5’! Ova jedinstvena, sedma po redu,  manifestacija je planirana za 3. august 2024. godine, obećavajući nezaboravno iskustvo za sve učesnike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulične utrke zadnjih godina postaju pravi sportski, zabavni, turistički i marketinški hit širom svijeta. Obzirom da se odvijaju na otvorenom,  u strogom centru,  grada privlače masovnu publiku. Posebna draž uličnih utrka je istovremeni nastup vrhunskih profesionalnih sportista  i rekreativaca a među njima je u pravilu i veliki broj poznatih ličnosti iz političkog te društvenog  života i biznisa.

U Bosni i Hercegovini je evidentan pad stadionske publike i vidljivo  povećanje interesovanja za  događaje na otvorenom ili  takozvane outdoor događaje. Ulična utrka ‘Kakanj za 5’ je do sada tri puta proglašena za najbolji sportski događaj u  Kaknju i jedina je ulična utrka u Ze-do kantonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulična utrka je jedan od rijetkih sportskih događaja u kojima građani umjesto  posmatrača postaju direktni aktivni učesnici. Svi se okupljaju na startnoj liniji i kreću prema cilju. Zajedno nastupaju vrhunski atletičari, rekreativci te djevojčice i dječaci počevši od uzrasta od 8 godina.

I ove godine se održava se u sklopu manifestacije Kakanjski dani uz podršku općine Kakanj i JU KSC.

Osim što će biti prilika za takmičenje, VII noćna ulična utrka ‘Kakanj za 5’ obećava i jedinstveno iskustvo zabave i druženja. Očekuje se da će trkači uživati u podršci publike duž staze, zajedno sa živom atmosferom koja će ih pokretati do cilja. Draž ovoj utrci daje fantastična kakanjska publika i mnogi trkači iz drugih sredina to posebno ističu.

Poseban događaj istog dana će biti utrka za djecu. Informacije o ovom događaju će biti naknadno objavljene.

Svi su dobrodošli da se pridruže ovom spektaklu i osjete čaroliju trčanja i zajedništva. Pripremite se za nezaboravno iskustvo, puno uzbuđenja i dobre zabave na VII noćnoj uličnoj utrci ‘Kakanj za 5’!

Prijave na utrku se mogu izvršiti putem linka: https://gb3timing.com/dogadjaj/7-nocna-ulicna-utrka-kakanj-za-5/

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE