Načelnik podnio izvještaj Općinskom vijeću Kakanj: Uspješna godina za lokalnu zajednicu

U petak je održana 39. sjednica Općinskog vijeća Kakanj, na kojoj je jedna od ključnih tačaka dnevnog reda bio Izvještaj o aktivnostima Općinskog načelnika i organa lokalne samouprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvještaj je usvojen sa 22 glasa ZA i 6 glasova uzdržanih.

Načelnik Mirnes Bajtarević, osvrnuvši se na sjednicu, istakao je važnost transparentnog informiranja vijećnika i građanstva o najbitnijim aktivnostima provedenim tokom 2023. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Tokom 2023. godine realizirani su brojni infrastrukturni projekti, uz podsticaje u privredi i poljoprivredi, čiji su efekti već vidljivi – naglasio je Bajtarević. Dodao je kako su vođeni napori na opremanju vatrogasne jedinice Kakanj te kako su kroz Odsjek za implementaciju strategije i razvoja aplicirali na značajne projekte zajedno s partnerima iz BiH i zemalja regiona.

Bajtarević je istakao ulogu Službe za privredu, urbanizam i zaštitu okoliša u praćenju aktivnosti javnih preduzeća kroz različite projekte te podršku koju su pružali privrednicima i poljoprivrednicima. Naglasio je i značajna sredstva koja su realizirana kroz Službu društvenih djelatnosti i boračke invalidske zaštite, te podršku koju su ostale službe pružale sugrađanima.

  • Na kraju 2023. godine ostvarili smo suficit uz redovno izmirenje obaveza prema dobavljačima, radnicima, kreditima i drugim budžetskim korisnicima – dodao je Bajtarević. Također, istakao je porast zaposlenosti u Kakanju prema zvaničnim podacima Poreske uprave FBiH, Poreske ispostave Kakanj.
  • U narednom periodu detaljnije ćemo pružiti podatke po oblastima kako bismo naše sugrađane informirali o našem radu u prošloj 2023. godini – zaključio je Bajtarević.

(Kakanj-X.com)

NAJNOVIJE