― Marketing ―

Načelnik Bajtarević ugostio delegaciju turske Općine Gebze

- Marketing -

U ponedjeljak 11. aprila u posjeti Općini Kakanj i načelniku Mirnesu Bajtareviću boravila je delegacija turske Općine Gebze na čelu s načelnikom Zinnur Buyukgoz i općinskim vijećnicim Sadik Guvenc i Sahin Yilmazel.

Povod ove posjete je poklon Općine Gebze građanima Kaknja u vidu 500 iftara koji su spremljeni od strane turskih kuhara.

Na iftaru su, pored visokih političkih dužnosnika i predstavnika Ambasade Republike Turske u BiH, prisustvovali i kakanjski privrednici, sportisti, predstavnici mjesnih zajednica, te građani Kaknja s područja cijele općine.

- Marketing -

Na sastanku održanom u uredu Općinskog načelnika, dogovorene su aktivnosti oko ponovnog dolaska prijatelja iz Turske u mjesecu maju kada bi, pored načelnika Općine Gebze, trebalo da dođe i dvadeset vijećnika Općinskog vijeća Gebze.

Bila je ovo prilika za upoznavanje dvojice načelnika o stanju privrede, kulture, sporta i društvenog života u ove dvije općine.

- Marketing -

Općinski sud u Kaknju u 2023. godini izrekao 22 zaštitne mjere prema počiniocima nasilja u porodici

U periodu od 01.01. do 31.08.2023. godine Općinski sud u Kaknju je, shodno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u porodici Federacije BiH, počiniocima...