Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Načelnik Bajtarević kod komandira PS Kakanj: U 2023. izdvajamo sredstva za pomoć pri otkrivanju počinilaca krivičnih djela

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Općine Kakanj Mirnes Bajtarević posjetio je jučer Policijsku stanicu Kakanj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Susreo se s komandirom PS Kakanj Mirzom Smajićem. Na sastanku je razgovarano o sigurnosno-bezbjedonosnoj situaciji u našem gradu i aktivnostima koje provode pripadnici Policijske stanice Kakanj u obavljanju svojih redovnih, ali i vanrednih poslova i zadataka.

Komandir PS Kakanj Mirza Smajić je upoznao načelnika Bajtarevića o aktivnostima i istakao dobre odnose MUP-a i Općine Kakanj.

U razgovoru je otvorena i tema potrebe unapređenja sistema javnog video nadzora i ulaganja u infrastrukturu kako bi se i na ovaj način pomoglo našim policajcima u suzbijanju kriminala.

Općina Kakanj će u 2023. godini opredijeliti sredstva za formiranje savremenog call centra u Općini putem kojeg će se upravljati kamerama javnog video nadzora sa ciljem da se i na ovaj način pomogne policijskim službenicima u otkrivanju počinilaca krivičnih i prekršajnih djela, ali i da bi se dodatno zaštitili životi i imovina naših sugrađana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik Bajtarević je iskazao zadovoljstvo zbog brzog rasvjetljavanja krivičnih djela u Kaknju od strane službenika MUP-a.

- Marketing -