― Marketing ―

KOMENTAR: Očekivanja su unaprijed smišljena ljutnja

Možda ste čuli za izreku: „Očekivanja su unaprijed smišljene ozlojeđenosti“. Prvo, samo očekivanje da se nešto dogodi neće dovesti do toga. Razvojni psiholog Jean Piaget...

Načelnici dva bh. grada kao primjer: Jutro uz stoni tenis, poslijepodne uz oranicu!

- Marketing -

Posljedice agresije Rusije na Ukrajinu najviše osjeti ukrajinski narod koji svakodnevno umire, zatim normalni narod u Rusiji koji je pod raznim sankcijama od cijelog svijeta zbog ubilačkih planova predsjednika te države, pored glavnih aktera sukoba tu je i ostatak svijeta gdje je došlo do ogromnog poremećaja u ekonomiji.

Ogromni su zahtjev za izvoz sirovina iz pojedinih država dok te iste države zbog ogromne potražnje i nesigurnosti tržišta smanjuju ili u potpunosti blokiraju izvoz kako bi bili sigurni građani te države.

Bosna i Hercegovina nažalost još uvijek mnogo zavisi od uvoza, a to je posljednjih nekoliko sedmica vidljivo na poskupljenju osnovnih životnih namirnica.

- Marketing -

Kako je država suočena sa velikim problemom kojim se ne mogu izboriti ni daleko naprednije države svijeta brojni analitičari pritiske vrše i rješenja imaju „na riječima“. Ipak, poljoprivrednici pozivaju na ono što su oduvijek pozivali – domaćoj proizvodnji. Jer u ovoj situaciji samo takav put nas može spasiti u vremenu kada država ovisi o uvozu.

Dok jedni pokušavaju pronaći rješenja, drugi vrše „pritisak“, pojedini načelnici gradova odlučili su poslušati poljoprivrednike i na svom primjeru pokazati šta je ono što trebamo uraditi unatoč svemu što se dešava.

Mirnes Bajtarević, načelnik Općine Kakanj, nedjeljno jutro prisustvovao je četvrtom otvorenom prvenstvu u stonom tenisu „Kakanj Open 2022“ u organizaciji STK “Kakanj” uz saradnju Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj!

Nakon što je svojim prisustvom uveličao ovaj događaj u popodnevnim satima načelnički komfor zamijenio je poljoprivredom.

  • Jutro uz stoni tenis, poslijepodne uz oranicu! – napisao je Bajtarević u opisu fotografije na kojoj se vidi oranica gdje izvršava radove.

U susjednom gradu Visokom također ista situacija.

Gradonačelnik Mirza Ganić smatra da su zelena polja  osnov našeg zdravog života, zbog toga je, kako navodi, posijao proljetni ječam, a uskoro sije i proljetnu pšenicu na drugoj parceli, kao i ostale poljoprivredne kulture.

  • Pred vratima smo proljetne sjetve, stoga iskoristimo priliku i posijmo sve poljoprivredne površine koje imamo na raspolaganju kako bismo osigurali zdravu hranu za sebe i svoju porodicu, ali i za tržište u našem Gradu, stoji u objavi Ganića, piše Hayat.ba.
- Marketing -