Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Muzaferija: Ne znam da li je danas bilo samo hrabro ili i ludo startati

Prva utrka spusta u okviru Audi FIS Ski World Cupa započela je jutros u švicarskom St. Moritzu u idealnim uslovima. Međutim, zbog nagle promjene vremena nakon pada i dužeg prekida usljed povrede Austrijanke Ellisabeth Reisinger nijedna takmičarka, među kojima je i naša Elvedina Muzaferija, nije stigla do cilja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utrka je prekinuta nakon startnog broja 35 koji je nosila Muzaferija.

Prije konačne odluke organizatora tim iz Francuske već je najavio da iz sigurnosnih razloga, njihove tri takmičarke neće nastupiti.

“Ne znam da li je danas bilo samo hrabro ili i ludo startati za sve nas koje smo krenule poslije Reisinger. Nažalost, to su okolnosti na koje mi ne možemo uticati. Nadam se da je Super-G utrka sutra prilika o kojoj ćemo pričati drugačije u odnosu na jučerašnju i ovu današnju”, poručila je Muzaferija koja je današnji Spust završila izlijetanjem sa staze nakon drugog prolaznog vremena.

Danas je u St. Moritzu trebalo startati 56 takmičarki od kojih je priliku idealnih uslova na stazi iskoristila 31 skijašica, a na podijumu su se našle Amerikanka Mikaela Shiffrin te Italijanke Goggia Sofia na drugom i Frederica Brignone na trećem mjestu.