Postani član

Zaslužujete ekskluzivan i kvalitetan sadržaj.

Mrazevi će u narednim danima štipati obraze: Februar započinjemo hladnom frontom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Noćas postepeno razvedravanje kao posljedica odmicanja oslabljene ciklone istočnije od nas. Uz djelimično razvedravanje, jutarnji sati ponedeljka hladni uz nerijetko mraz. Po kotlinama u Bosni lokalno zadržavanje magle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U jutarnjim satima u ponedjeljak hladno uz mraz u većem dijelu zemlje. U nizinama slab do umjeren mraz uz jutarnje temperature većinom -6 do -1. U planinskim krajevima i mrazištima jači mraz uz jutarnje minuse oko -10 stepeni. Dan započinjemo uz većinom sunčano vrijeme izuzev pojedinih kotlina i riječnih tokova u Bosni koje će se naći pod maglom. Kasnije u toku dana većinom sunčano uz malu do umjerenu oblačnost i malo toplije. Bez padavina.

U utorak( Jačanje sjevernog vjetra kao posljedica prolaska jedne oslabljenje hladne fronte istočnije od naših krajeva. To će u toku utorka donijet slab do umjeren, lokalno i pojačan sjeverac. U Hercegovini i zapadnim dijelovima Bosne sunčano, dok će u ostatku zemlje biti nešto oblačnije. Najviše oblaka nad dijelom centralne i istočne Bosne uz lokalno malo orografskih padavina(slab snijeg na planinama). U jutarnjim satima u područjima sa vedrinom mraz, ponovo jači na planinama. Preko dana ostaje prohladno.

POČETAK FEBRUARA

Početak februara donosi nastavak hladnijeg vremena uz temperature većinom u okvirima prosjeka. Jutarnji sati uz čestu pojavu mraza, ponegdje i izraženog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obzirom da ćemo se naći pod izraženim sjevernim visinskim strujanjem neće biti posve stabilno. Očekuju se povremena naoblačenja uz lokalno padavine lokalnog karaktera i ne u većim količinama.

- Marketing -