Mostar po uzoru na Dubrovnik uvodi propusnicu za turiste: “Ima cilj postati turističko čvorište za cijelu regiju”

Mostarske gradske vlasti su, koristeći iskustva i podršku Dubrovnika, kao i drugih svjetskih turističkih odredišta, donijele odluku o uvođenju propusnice kojom planiraju višestruko povećati prihode od turizma i tako pomoći gradskom proračunu.

Gradsko vijeće Mostara usvojilo je odluku o uspostavi Mostar pass-a, turističke kartice kojoj je cilj turistima omogućiti obogaćivanje posjeta, a Mostaru predstavljanje velikog broja kulturnih i prirodnih znamenitosti, osim povijesne gradske jezgre i Staroga mosta.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Tako će turisti koji budu koristili Mostar pass moći po povoljnijim uvjetima posjećivati muzeje, sakralne objekte, galerije, ali i ostvariti noćenje u hotelima, objedovati u restoranima ili pak kupovati suvenire.

Savjetnik gradonačelnika Mostara Marin Čuljak naveo je kako su u razvijanju ove usluge imali potporu i stručne savjete Dubrovnika s kojim kane razvijati zajedničku ponudu.

- Advertisement -Kakajnski Oglasi - Najveći oglasnik u Kaknju MegaOglasi - Brza prodaja i kupovina

– Mostar ima cilj postati turističko čvorište i čvorište za cijelu regiju. Kada znamo da danas Dubrovnik Card kroz svoju ponudu nudi i hercegovačke bisere, između ostalih i Mostar, logično je da i u ponudi Mostar passa bude ponuda Dubrovnika i ostalih jadranskih bisera – rekao je Čuljak.

Dodao je kako se nada da će ostvariti atraktivnu ponudu za sve turističke agencije i turiste općenito te da će od toga svi imati koristi.

- TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA-

Po procjeni iz analize koju su iz UNESCO-a napravili za Mostar, čija je uža gradska jezgra upisana na popis svjetske kulturne baštine, prihodi od uvođenje turističke propusnice iznosili bi dodatnih 12 milijuna maraka (oko 6 miliona eura).

Iz UNESCO-a su Mostaru preporučili i značajna ulaganja u infrastrukturu u užoj gradskoj jezgri.

Prema službenim podacima grad na Neretvi godišnje posjeti oko milion turista, a taj se broj svake godine povećava,piše Oslobođenje.

Objavljeno:

Najnovije

Više sadržaja
Povezano

Nermin Nikšić: SDP je demokratska stranka otvorena za različita mišljenja

Nermin Nikšić, predsjednik SDP-a oglasio se nakon odluke potpredsjednika...

Enesa radi sa 100 muškaraca i bolja je od njih: Ona je jedna od dvije zavarivačice u BiH

Enesa Lugonja jedna od dvije zavarivačice u FBiH ruši...

Mladi stručnjak iz BiH nuklearnu fiziku zamijenio konobarskom tacnom

Dušan Dubajić (27), mladi stručnjak iz Bosanskog Novog, kako...